3)Grombre: Το κίνημα για τις γυναίκες που αποφάσισαν να μη βάψουν τα μαλλιά τους

Το κίνημα Grombre ξεκίνησε το 2016 από έναν λογαριασμό στο instagram και εξελίχθηκε σε παγκόσμια τάση.

Αποτελείται από γυναίκες που θεωρούν ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από τα πρότυπα ομορφιάς που πολλές φορές αισθάνονται να τους επιβάλλονται και να τις καταπιέζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουν τα φυσικά, γκρίζα μαλλιά.

Ο λογαριασμός έχει σήμερα περισσότερους από 200.000 ακόλουθους, που μοιράζονται φωτογραφίες τους και τις ιστορίες τους για το πώς αποφάσισαν να σταματήσουν να βάφουν τα μαλλιά τους.

Ανέκαθεν, τα γκρίζα μαλλιά συνδέονταν με τη σοφία και τη γνώση, τουλάχιστον για τους άνδρες. Ωστόσο, το να αφήσει μια γυναίκα τα μαλλιά της να γκριζάρουν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση και σε κάποιες περιπτώσεις θεωρείται ταμπού.

Παρόλο που πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη, οι περισσότερες γυναίκες διστάζουν να αφήσουν τα μαλλιά τους να γκριζάρουν. Φαίνεται ότι αυτή προκατάληψη σταδιακά αλλάζει.

Οι γυναίκες που υποστηρίζουν το κίνημα Grombre, αποδεικνύουν ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η ηλικία, αλλά και η αγάπη προς τον εαυτό μας. Τα μαλλιά μας μπορεί να γκριζάρουν σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μας, και από εμάς εξαρτάται πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Πολλές γυναίκες, θεωρούν ότι βάφοντας τα μαλλιά τους μπαίνουν στη διαδικασία να κρύψουν κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπονται. Η απόφαση να σταματήσουν τις βαφές, στην ουσία τις απελευθερώνει και τις συμφιλιώνει με τον εαυτό τους και την εικόνα τους.

Η τάση των γκρίζων μαλλιών φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, οι αναζητήσεις σχετικά με αυτά παρουσιάζουν σταθερή αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και η Ariana Grande υιοθέτησαν λουκ με γκρίζα ή silver μαλλιά, συμβάλλοντας στη δημοφιλία τους.

Μπορεί τα γκρίζα μαλλιά στις γυναίκες να μη γίνουν ποτέ η κυρίαρχη τάση της μόδας, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι να απενοχοποιηθούν και καμία γυναίκα να μην αισθάνεται άσχημα για την εμφάνισή της, όποια επιλογή και αν κάνει.