3)Unstyled World: Το ελληνικό brand κοσμημάτων που ξεχωρίζει με τη minimal αισθητική του

Για τη φιλοσοφία του brand κοσμημάτων της μας μίλησε η Πένυ Ζάγκλα, founder και owner του Unstyled World, λέγοντας ότι αυτό που πάντα την εντυπωσίαζε ήταν η δύναμη των αξεσουάρ να απογειώνουν και το πιο απλό ντύσιμο.

Ιδιαίτερα τα κοσμήματα που ήταν πάντα μέρος του πολιτισμού μας και τα έχουμε δει να παίρνουν διαφορετικές μορφές με την πάροδο των χρόνων. Σήμερα τα κοσμήματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας όλων μας ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας”

Σχετικά με τη φιλοσοφία του brand, αναφέρει: “Προσωπικά μου άρεσε πάντα να ντύνομαι με minimal και άνετα κομμάτια που να είναι ταυτόχρονα διαχρονικά και να τραβάνε την προσοχή χωρίς επιτηδευμένο styling. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δείχνεις κομψός, όσο πιο απλό τόσο πιο ωραίο αρκεί να σε εκφράζει και να είσαι ο εαυτός σου. Το ίδιο έψαχνα και για τα κοσμήματα μου και έτσι δημιουργήθηκε το Unstyled World με την πρώτη συλλογή κοσμημάτων. Απλά σχέδια που να ταιριάζουν εύκολα με όλα τα ντυσίματα έτσι ώστε να μπορούν να φορεθούν καθημερινά. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η ποιότητα τους και τα υλικά κατασκευής τους για να αντέχουν στον χρόνο.”

Όλα τα κοσμήματα είναι χειροποίητα.

Κατασκευάζονται κυρίως από ασήμι 925 συνδυασμένο κάποιες φορές με πολύτιμους λίθους. Στην φετινή συλλογή υπάρχουν και κάποια κομμάτια από Κίτρινο Χρυσό 14Κ. Τα σχεδιάζει η Πένυ Ζάγκλα και κατασκευάζονται σε εργαστήριο στην Αθήνα.

Η συλλογή περιλαμβάνει δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια με μεγαλύτερη ποικιλία στα δαχτυλίδια καθώς έχουν και την μεγαλύτερη ζήτηση.

 

Κάποια από τα best seller αυτή την εποχή ανά κατηγορία είναι τα σετ δαχτυλιδιών Sculpture rings & Armour rings που αποτελούνται από δύο δαχτυλίδια μαζί σετ ένα για τον παράμεσο και ένα για chevalier, τα κολιέ με τους χρωματιστούς πολύτιμους λίθους Gold charm necklaces και τα σκουλαρίκια Snakes long earrings.

Μία ξεχωριστή κατηγορία της συλλογής Unstyled World είναι τα σετ Mother and Daughter.

“Τα κοσμήματα μου τα σχεδιάζω ανάλογα με τη φάση ζωής στην οποία βρίσκομαι και το τι αγαπώ κάθε φορά. Ως νέα μαμά ένιωσα την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι που θα μπορώ να μοιράζομαι με την κόρη μου. Έτσι βγήκε η πρώτη συλλογή κοσμημάτων για Μαμά & Κόρη που αποτελείται από βραχιόλια και κολιέ που μπορούν να φοριούνται συνέχεια μαζί. Το πρώτο μας σχέδιο, το Ουράνιο τόξο – που προέκυψε από την αγάπη της κόρης μου για τα ουράνια τόξα στο δωμάτιο της – έχει βρει αρκετά μεγάλη απήχηση και είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ”.

Τα κοσμήματα είναι διαθέσιμα μόνο online μέσω του eshop  www.unstyledworld.com

Μαρία Δένδια
editor@sayyescomm.gr