4)Η Tradifresh συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία

Η Tradifresh ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, από τρία αδέρφια ποντιακής καταγωγής, τους Γιάννη, Σταύρο και Χρυσοβαλάντη Τσακιρίδη. Έχει έδρα στο Αμύνταιο Φλώρινας ξεκίνησε, λανσάροντας 6 προϊόντα με βάση την πιπεριά Φλωρίνης, 5 αλείμματα καθώς και φιλέτο πιπεριάς Φλωρίνης σε βάζο. “Πρόκειται για παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας, σε μια μοντέρνα εκδοχή”, μας λέει η Ελένη Χαϊμέλη, υπεύθυνη επικοινωνίας της Tradifresh. Αυτός ο συνδυασμός παράδοσης και σύγχρονης ματιάς έδωσε το όνομά του στην εταιρεία. 

Η μέθοδος παρασκευής των προϊόντων γίνεται με εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας με προσανατολισμό στην παράδοση, ώστε να μην καταστρέφονται τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της πιπεριάς. Παρασκευάζονται συνήθως τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, κατά την περίοδο δηλαδή, όπου οι πιπεριές ωριμάζουν και αποκτούν το κατάλληλο χρώμα, τα κατάλληλα σάκχαρα και μια ωραία γεύση και άρωμα.

Τα αλείμματα είναι πιστοποιημένα vegan, gluten free και δεν περιέχουν συντηρητικά. Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά στις συσκευασίες μας και ακόμα και οι ετικέτες μας είναι από ανακυκλωμένο χαρτί” επισημαίνει η κα. Χαϊμέλη.

Τα προϊόντα της Tradifresh είναι διαθέσιμα σε delicatessen σε όλη την Ελλάδα. “Ξεκινήσαμε τη διάθεση των προϊόντων μας στα καταστήματα τον Ιανουάριο του 2020 και δύο μήνες μετά ξέσπασε η πανδημία, που ανέτρεψε τον προγραμματισμό μας. Για να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, στραφήκαμε στην digital επικοινωνία, που είναι πολύ πιο χρονοβόρα και κουραστική από τη διαπροσωπική επαφή. Ήταν μια πρόκληση για εμάς, αλλά και μια αφορμή για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξοικειωθούν με την τεχνολογία”.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει επίσης στην εξαγωγή τον προϊόντων της στο εξωτερικό, στην Ευρώπη (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Σκανδιναβικές χώρες) αλλά και στην Αμερική και τον Καναδά.

“Έχουμε βρει θετική ανταπόκριση, αλλά δεν επαναπαυόμαστε”, εξηγεί.

Μετά τα προϊόντα πιπεριάς Φλωρίνης, η Tradifresh ετοιμάζει μια νέα σειρά, με την επωνυμία Εορδαία, που περιλαμβάνει βότανα, όπως ρίγανη, θυμάρι, μέντα, χαμομήλι και φασκόμηλο. Όλα παράγονται στη Δυτική Μακεδονία.

Τον Ιούνιο, η Tradifresh θα λάβει μέρος στην FOOD EXPO, η οποία θα διεξαχθεί ψηφιακά. 

Περισσότερα για την Tradifresh και τα προϊόντα της μπορείτε να μάθετε στο site https://tradifresh.com.gr/ 

Μαρία Δένδια

editor@sayyescomm.gr