4)Safe Water Sports: Ο Οργανισμός που συμβάλλει στο να απολαμβάνουμε τη θάλασσα με ασφάλεια

Μια σειρά από διαδραστικές ιστορίες σε μορφή βίντεο ετοιμάζει ο μη- κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports, που δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό του στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση.

“Πρόκειται για μια σειρά από διαδραστικές ιστορίες σε μορφή βίντεο. Οι μαθητές θα παρακολουθούν μια ιστορία σχετική με την ασφάλεια στο νερό, με δύο εναλλακτικά σενάρια για την κατάληξή της. Στο ένα θα παρουσιάζεται ο σωστός τρόπος αντίδρασης σε σχέση με την ασφάλεια στο νερό και στο άλλο ο λανθασμένος. Πρόκειται για 14 διαφορετικές ιστορίες που θα απευθύνονται σε μαθητές του Γυμνασίου και θα γυριστούν τον Ιούνιο”, μας αναφέρει η Ελίζα Νικοτιάν, υπεύθυνη επικοινωνίας του Safe Water Sports,

Ο Οργανισμός συγκεντρώνει και επεξεργάζεται πληροφορίες σχετικά με τα θανατηφόρα ατυχήματα και τους τραυματισμούς που γίνονται στο υδάτινο περιβάλλον. 

“Κάθε καλοκαίρι, στήνουμε ενημερωτικά περίπτερα σε παραλίες σε όλη την Ελλάδα.  Σε αυτά, τα παιδιά συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες με στόχο την εκπαίδευσή τους σχετικά με το πώς θα είναι ασφαλή στη θάλασσα. Φέτος, για πρώτη φορά θα έχουμε ενημερωτικό περίπτερο στη Σκιάθο”.  O οργανισμός θα συμμετάσχει επίσης στο Nostos Festival, που θα πραγματοποιηθεί  στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου. 

Επιπλέον προσθέτει ότι σε συνεργασία με την πολιτεία, ο Οργανοσμός δημιούργησε το Παρατηρητήριο Ατυχημάτων για το υδάτινο περιβάλλον, όπου καταγράφονται στατιστικά στοιχεία για τα ατυχήματα που συμβαίνουν στη θάλασσα, αλλά και λίμνες, πισίνες και ποτάμια.

“Με την επεξεργασία των στοιχείων αυτών, θα βοηθήσουμε στη χάραξη της εθνικής πολιτικής για την πρόληψη των ατυχημάτων και τη μείωση των θανάτων”.

Η κα. Νικοτιάν αναφέρθηκε και στη νέα εφαρμογή Lifeguard Rescue, που απεύθυνεται σε ναυαγωσώστες και θα τους δίνει τη δυνατότητα να καταγράφουν τις διασώσεις σε πραγματικό χρόνο και θα τους βοηθήσεις στην αποτελεσματικότητα του έργου τους. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύντομα ολοκληρώνεται ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Κανόνες για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παραλία», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Λιμενική Αστυνομία.

Ο διαγωνισμός αφορά στην δημιουργία ζωγραφικών έργων από μαθητές του δημοτικού στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το θέμα της ασφάλειας στη θάλασσα, την παραλία και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού, στις 30 Ιουνίου.

 

Για να ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του Οργανισμού Safe Water Sports μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, https://safewatersports.com/el/

Μαρία Δένδια
maria@sayyescomm.gr