9) Handmade Aprons: Οι χειροποίητες ποδιές από τα Τρίκαλα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Θάνος Τάμπος και Δήμος Μπαλάφας

Η 2 Handmade Aprons εξειδικεύεται στη δημιουργία χειροποίητων δερμάτινων ποδιών για επαγγελματίες της εστίασης αλλά όχι μόνο.

Η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στα Τρίκαλα και ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από 6 χρόνια, με επικεφαλής τον Δήμο Μπαλάφα και τον Θάνο Τάμπο. Για την κατασκευή των ποδιών χρησιμοποιείται δέρμα αλλά και δερματίνη, γνωστή ως vegan δέρμα, σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων και υφών. 

“Η πλειοψηφία των παραγγελιών προέρχεται από το χώρο της εστίασης, καφετέριες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Κατασκευάζουμε επίσης ποδιές για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής”, μας λέει ο Θάνος Τάμπος. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το υλικό της ποδιάς του καθώς και το σχέδιο που θα τυπωθεί πάνω της. “Χρησιμοποιούμε μηχανή λέιζερ η οποία μπορεί να αποτυπώσει πάνω στο φυσικό δέρμα ή τη δερματίνη το σχέδιο που θα μας δώσει ο πελάτης.” 

Αν και τα καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά τους τελευταίους 6 μήνες, η δουλειά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, λόγω των σταθερών συνεργασιών του εργαστηρίου με εταιρείες εστίασης όπως η Lavazza. “Με το που άνοιξε η εστίαση οι παραγγελίες μας έχουν εκτοξευθεί”.  

Στο eshop της 2 Handmade Aprons μπορεί κανείς να βρει περισσότερους από 250 κωδικούς, με τις τιμές να κυμαίνονται από 25-250 ευρώ. Οι ποδιές της εταιρείας έχουν ταξιδέψει σε Φινλανδία, Σουηδία, Ρουμανία, Αυστραλία καθώς και στο Βανκούβερ του Καναδά.

Μαρία Δένδια
editor@sayyesscomm.gr