8)Livebooks: Τα διαδραστικά βιβλία που ζωντανεύουν

Τα παιδικά βιβλία Επαυξημένης Πραγματικότητας Livebooks ενώνουν το παραδοσιακό βιβλίο με τη σύγχρονη τεχνολογία. Το όραμα της εταιρείας είναι το βιβλίο να παραμείνει στις ζωές μας και η τεχνολογία να γίνει σύμμαχος αυτής της προσπάθειας και όχι το εμπόδιο. Η καλλιέργεια των αξιών και ταυτόχρονα η χρήση της Επαυξημένης Πραγματικότητας να μην είναι δύο έννοιες αντικρουόμενες, αλλά αλληλένδετες. Πρόκειται για βιβλία που το περιεχόμενό τους ζωντανεύει τρισδιάστατα, με ήχο και κίνηση, μέσα από τις οθόνες των φορητών συσκευών. Για να τα χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστείτε ένα smartphone ή tablet, και να κατεβάσετε την εφαρμογή που αντιστοιχεί στο βιβλίο.

Τα διαδραστικά βιβλία ξεκίνησαν το ταξίδι τους εκτός Ελλάδας, ξεκινώντας από τη Γερμανία. Όπως μας είπε ο Βαγγέλης Παπούλιας, ένας από τους 4 ιδιοκτήτες της εταιρείας, προετοιμάζεται η αποστολή αγγλόφωνων βιβλίων στην Αγγλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. “Τα βιβλία μας είναι γραμμένα από Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους. Εκτυπώνονται στην Ελλάδα και οι εφαρμογές που τα συνοδεύουν είναι επίσης σχεδιασμένες από Έλληνες προγραμματιστές”. Έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, οι απλές καθημερινές πράξεις ευγένειας, η ειρήνη, η ευτυχία, η αγάπη προς τον άλλον αλλά και η αγάπη της δική μας ύπαρξης, η αποδοχή των συναισθημάτων, η ομαλή διαχείριση των συγκρούσεων, ο ενεργός ρόλος των παιδιών ως πολίτες και πολλά πολλά ακόμα είναι μερικά από θέματα που τα Livebooks επιδιώκουν να καλύψουν μέσα στα προϊόντα τους.

Το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 2014 και σήμερα η σειρά περιλαμβάνει 11 βιβλία. “Το πιο δημοφιλές από τα βιβλία μας είναι το “Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν”. Απευθυνόμαστε σε ηλικίες 3-11 ετών.”

Τα βιβλία είναι διαθέσιμα σε βιβλιοπωλεία μόνο κατόπιν παραγγελίας. Μπορείτε να τα παραγγείλετε online ή τηλεφωνικά από το https://www.livebooks.gr/.

Μαρία Δένδια