3)2021: Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών 

 

 

 

Το 2021 ορίστηκε Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι, φέτος έχουμε μία ακόμα αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο σχετικά με τον πρωταρχικής σημασίας ρόλο των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή μας.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε στο μήνυμά του ότι «τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της  υγιεινούς και ποικιλόμορφης διατροφής».

 

Η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη δίνει έμφαση στον ρόλο των διατροφικών συστημάτων, στην καταπολέμηση της πείνας, στην εξάλειψη της φτώχειας και στην προστασία του πλανήτη. Καθώς η κρίση της πανδημίας συνεχίζει να πλήττει τον κόσμο πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θρεπτικά τρόφιμα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, φτάνουν στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία Eurocatering, με όραμά της να «φέρνει υγεία στο τραπέζι του κόσμου», πήρε μία συγκινητική πρωτοβουλία που σκορπίζει  χαμόγελα και… αγκαλιές!

 

Ο Φρεσκούλης προσφέρει πολύτιμες αγκαλιές!

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram ο Φρεσκούλης δημιούργησε call to action με την πολύτιμη συμμετοχή 12 αγαπημένων προσώπων που έχουν σχέση με τη διατροφή: Χρόνης Δαμαλάς, Μάνος Δημητρούλης, Έφη Κολοβέρου, Ανδρέας Λαγός, Γιάννης Λουκάκος, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Madame Ginger, Mamatsita, Απόστολος Ρουβάς, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Αγγελική Σπανού και η Ελένη Ψυχούλη. Το call to action, ζητούσε από τους ακόλουθους να επιλέξουν έναν από τους 16 κοινωφελείς φορείς που είχε η λίστα με στόχο να δοθούν 12 αγκαλιές, 1 για κάθε μήνα του 2021, Διεθνούς Έτους Φρούτων και Λαχανικών. Τα 12 ιδρύματα που επιλέχθηκαν είναι:

 

Στέγη Νέων Παιδικών Χωριών SOS, Μονάδα Αυτιστικών Ατόμων “ΕΛΠΙΔΑ”, Ίδρυμα για Παιδιά με Νοητική Υστέρηση ΜΕΡΙΜΝΑ, Η Φοίβη, Χριστιανικό Στέκι, Πνοή Αγάπης, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ – Παιδική Στέγη, Άσυλο Ανιάτων, Ιατρική Παρέμβαση Δομές για Πρόσφυγες, Ξενώνας Ελευθερία, Άσυλο Ανιάτων – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Η Αγία Ευφροσύνη και Ξενώνας Άρσις Καλλιθέα.

 

Ο Φρεσκούλης μη θέλοντας να εξαιρέσει τα υπόλοιπα, στήριξε και τα υπόλοιπα τέσσερα της λίστας για το πασχαλινό τραπέζι.

 

Η ενέργεια σε αριθμούς:

1.067 άτομα, 4&1 εβδομάδες = 18 τόνοι λαχανικά & φρούτα &15.792 αβγά

 

info

Από το 2016 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ∆ιατροφής στις 16 Οκτωβρίου «Ο Φρεσκούλης προσφέρει μια αγκαλιά φρούτα και λαχανικά».

Κάθε χρόνο επιλέγει, με την πολύτιμη συνεργασία της οργάνωσης «Μπορούμε», κοινωφελείς οργανισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που φιλοξενούν παιδιά και ενήλικες και καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες τους σε φρέσκα οπωρολαχανικά.

 

Από το 2016 μέχρι το 2020 ο Φρεσκούλης έχει προσφέρει:

 

Φρέσκα οπωρολαχανικά                                                  √ 54 τόνους
Μερίδες φαγητό                                                               √ 998.211
Κοινωφελείς φορείς έχουν βοηθηθεί                               √ 58
Ωφελούμενοι από την επισιτιστική στήριξη                    √ 1.942