8) Χλιδάτες διακοπές με χαμηλό κόστος!

 

Της Μαρίας Ακριβού

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ο υδράργυρος έχει αρχίσει να ανεβαίνει και η μόνη σκέψη που τριβελίζει το μυαλό είναι αυτή των διακοπών. Πώς θα σας φαινόταν εάν σας έλεγαν πως μπορείτε να ταξιδέψετε στα ελληνικά νησιά με yacht πραγματοποιώντας τις διακοπές των ονείρων σας, βιώνοντας συναρπαστικές εμπειρίες, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία;

Οι διακοπές με σκάφος είναι ένα trend που επιλέγουν όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες, καθώς στην εξίσωση με την άνεση, την ιδιωτικότητα και την πολυτέλεια μπαίνει και η ασφάλεια, παράγοντας που μέσα στην πανδημία είναι καθοριστικός για την υλοποίηση του πλάνου των διακοπών.

«Το σκάφος αποτελεί το πιο ασφαλές μέσο για τον κορονοϊό. Όλα τα σκάφη διαθέτουν πιστοποίηση ISO και έχουν υποστεί απολύμανση. Ο ταξιδιώτης έχει το κεφάλι του ήσυχο καθώς γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να έρθει σε επαφή με κάποιον άγνωστο, ενώ έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί απομονωμένα μέρη στα οποία διαφορετικά δεν θα είχε πρόσβαση. Ένα τέτοιο πακέτο διακοπών βγαίνει στην πράξη πιο οικονομικό από το να κλείσεις ξενοδοχείο και ακτοπλοϊκά και ανάλογα με το σκάφος που θα νοικιάσεις μπορείς να επισκεφτείς δύο με τρία νησιά. Για έξτρα δε οικονομία συνίσταται στο να μαγειρεύει κάνεις μέσα στο σκάφος» λέει στο SayYes …to the Press, ο Άγγελος Παπακωνσταντίνου, Ιδιοκτήτης της Skyfall Yacht Charter.

Εξηγεί πως τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη λογική της ενοικίασης σκάφους.  Άλλωστε ακόμη και για αυτούς που δεν γνωρίζουν από ιστιοπλοΐα υπάρχει η δυνατότητα του skipper, του επαγγελματία που ξέρει τα κατατόπια, όπως επίσης και τους κρυμμένους θαλάσσιους “θησαυρούς” που απολαμβάνουν μόνο οι ντόπιοι και επιβάλλεται να επισκεφτείς.

Το κόστος ξεκινά από 2.500 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5.000 ευρώ την εβδομάδα για οκτώ άτομα. Συνιστά μία αγαπημένη επιλογή για άτομα ηλικίας από 35 ετών και πάνω και είναι must για μεγάλες οικογένειες.

Εφτά χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο του yachting και υπό την σκέπη της Skyfall Yacht Charter βρίσκονται 40 σκάφη και φουσκωτά, κάποια ιδιόκτητα και κάποια άλλα υπό διαχείριση, από 12 έως 16 μέτρα.

Οι must προορισμοί

«Οι Κυκλάδες θα παίξουν πολύ δυνατά φέτος. Ειδικότερα, νησιά όπως η Μήλος, η Κίμωλος και ο Πολύαιγος είναι μία διαδρομή που συνιστώ, όπως επίσης, η Σίφνος, η Σέριφος και η Κύθνος με την τελευταία να ενδείκνυται για μονοήμερες εκδρομές. Φυσικά must προορισμός εξακολουθούν και παραμένουν τα Κουφονήσια και η  Ίος.

Μην ξεχνάτε: Το σκάφος είναι το πιο ασφαλές μέσο μετακίνησης και προσφέρει χλιδάτες διακοπές με χαμηλό κόστος» υπογραμμίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου.