7)Απανταχού ταξιδιώτες ενωθείτε!

 

 

“This is how we do it” λέει η Αθήνα στους Ευρωπαίους περνώντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός που επιβάλλεται να βάλεις στην do list των ταξιδιών σου!

Από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2021, τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας είναι στραμμένα στην πόλη μας η οποία φιλοξενεί την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), με 16 Υπουργούς από τη Γηραιά Ήπειρο να δίνουν το παρών, αριθμός που θεωρείται ρεκόρ και υπογραμμίζει τη κρισιμότητα του να δοθούν άμεσες λύσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Τα μαντάτα είναι καλά και, όπως όλα δείχνουν, αρκετοί είναι οι τουρίστες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο απέραντο γαλάζιο, γευόμενοι τις εγχώριες νοστιμιές και βιώνοντας τη μοναδική εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας.

Γερμανοί, Πολωνοί και της Γάλλοι έχουν ήδη ετοιμάσει βαλίτσες, ενώ στο “ψήσιμο” βρίσκονται αγορές, όπως η Ρωσία και η γειτονική Ιταλία, που τώρα αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον τους.

Λεζάντα: Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης / Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι

 

«Η Ευρώπη θα είναι η πρώτη περιοχή που θα ανακάμψει τουριστικά από την πανδημία και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που ηγούνται αυτής της ανάκαμψης χάρη στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει. Το πλάνο μας να ανοίξουμε από τους πρώτους έχει αποδειχθεί στέρεο και αποτελεσματικό. Παρατηρείται σημαντική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και σε αυτό βοήθησαν πολύ τα self tests, χάρη στα οποία εντοπίζεται το 50% που είναι φορείς του ιού» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με  τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

«Οι χώρες αλλάζουν διαρκώς χρώμα και λίστα. Τα πράγματα είναι ρευστά. Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει πολύ δουλειά στα παρασκήνια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από όταν πραγματοποίησα το ταξίδι μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δεδομένα και τα έχουμε στείλει στους αρμόδιους φορείς. Ελπίζουμε ότι θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Καραντίνα NOT

Το μήνυμα ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει ξανά χωρίς όμως να πέφτει πάνω σε εμπόδια που δυσχεραίνουν την εμπειρία του ταξιδιού θέλησε να περάσει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

«Ακόμη και αν όλες οι χώρες ανοίξουν τα σύνορα, αν επιβάλλεται η καραντίνα ο ταξιδιώτης θα το σκεφτεί διπλά να ταξιδέψει. Δεν υπάρχει νόημα να εφαρμόζεται αυτό το μέτρο σε κάποιον που έχει εμβολιαστεί και έχει αρνητικό τεστ . Η πρακτική του να μπαίνει δυο εβδομάδες σε καραντίνα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Να επιμηκύνουμε επίσης τον χρόνο των PCR test. Γιατί να είναι 72 ώρες και όχι παραπάνω; Όλα αυτά είναι θέμα διαχείρισης ρίσκου» ανέφερε ο κ. Πολολικασβίλι.

Όπως είπε, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η ζωή των τουριστών, δημιουργήθηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πώς δεν αποτελεί τη μόνη λύση για να ταξιδέψει κανείς, αλλά ένα έξτρα χρήσιμο εργαλείο που θα έχει στα χέρια του.