13)Γαλλική Ριβιέρα με άρωμα Ελλάδας!

Χρήστος Σιαΐνης, Travel Blogger

Αγαπημένοι SayYesers, την προηγούμενη εβδομάδα περιηγηθήκαμε νοητά στο μαγευτικό Monaco. Ωστόσο, αν νομίζετε πως έχουμε ολοκληρώσει το tour στην ευρύτερη περιοχή τότε πλανάσθε πλάνην οικτράν!

Στο σημερινό μας άρθρο θα ταξιδέψουμε σε δύο πετράδια που μαζί με το Monaco συνθέτουν το κόσμημα της Γαλλικής Ριβιέρας.

Για ακόμη μια φορά θα σας δώσω κάποια στοιχεία πριν σας αποκαλύψω τον προορισμό:

  • Αποτελεί τίτλο τραγουδιού της Καίτης Γαρμπή (‘90s)
  • Αποτελεί πόλο έλξης του διεθνούς jet set.
  • Λαμβάνει χώρα ένα από τα πιο γνωστά διεθνώς, festival κινηματογράφου.
  • Έγινε πασίγνωστη από τη σειρά ταινιών του Louis de Funes.

 

Νομίζω πως λίγο πολύ καταλάβατε τι εννοώ. Ε ναι λοιπόν δεν γίνεται να μιλάμε για Γαλλική Ριβιέρα και να μην αναφερθούμε στις μαγικές Cannes και στο κοσμοπολίτικο Saint – Tropez!

 

Let the journey begin….

 

  • Cannes

Το στολίδι της Κυανής Ακτής είναι φημισμένο στα πέρατα του κόσμου για το κινηματογραφικό του festival. Η περιήγηση σε αυτή την πανέμορφη πόλη πρέπει να ξεκινήσει από το κάστρο. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείς το μουσείο, όμως μια βόλτα στην παλιά πόλη (le Suquet) πρέπει να την κάνεις. Η θέα είναι απλά μαγευτική. Μπροστά σου απλώνεται το λιμάνι των Καννών, όπως επίσης και τα μικρά νησάκια Lerins.

Ολοκληρώνοντας τον περίπατό σας στην παλιά πόλη ήρθε η ώρα για μια παραλιακή βόλτα στην σκιά των φοινίκων. Αξίζει να καθίσετε για ένα cappuccino με θέα τη θάλασσα.  Βέβαια μιλώντας για παραλιακή βόλτα δεν γίνεται να παραλείψουμε το Palais des Festivals.

Θα νιώσετε την περιρρέουσα αύρα των celebrities και όχι μόνο, καθώς κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής θα δείτε πολλές διάσημες «μούτζες». Ναι ναι καλά διαβάσατε «μούτζες»! Τα αποτυπώματα γνωστών ηθοποιών κοσμούν το Star-Studded Floor. Αξίζει ένας σχολιασμός και γιατί όχι μια photo του αποτυπώματος του Sylvester Stallone… όταν το δείτε θα καταλάβετε τι εννοώ!

Ξέχασα να σας πω, να μην ψάξετε για κόκκινο χαλί γιατί θα απογοητευτείτε… μιας κι αυτό που θα αντικρίσετε θα είναι χρώματος ροζ!!

 

  • Saint – Tropez

Στο Saint – Tropez φεγγάρια και νύχτες τρελές τραγουδούσε η Καίτη το 1991 και είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς για το συγκεκριμένο μέρος.

Το Saint – Tropez έγινε διεθνώς γνωστό μέσα από τις ταινίες του Louis de Funes à Le Gendarme de Saint –Tropez. Είναι πραγματικά ένα πανέμορφο χωριό, ναι για χωριό πρόκειται, του οποίου η κάθε photo θα μπορούσε άνετα να αποτελεί card postal. Όμορφες παραλίες με υπέροχα νερά όπως η Plage de l’Escalet αλλά μην περιμένετε να μιλήσουμε για αξιοθέατα γιατί θα σας απογοητεύσω.

 

Bonus Track Place

Antibes  

Σε απόσταση 20 λεπτών από τις Cannes βρίσκεται μία όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό παραθαλλάσια πόλη…..το όνομα αυτής Antibes ή αν προτιμάτε Αντίπολη στα ελληνικά.

 

  • Ιδρύθηκε από τους αρχαίους προγόνους μας και πιο συγκεκριμένα από Φωκαείς γύρω στον 5ο αιώνα π.Χ.
  • Υπάρχει μουσείο Pablo Picaso με κάποια έργα του καθώς ο ίδιος έμεινε στη συγκεκριμένη πόλη για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
  • Αν χαθείτε στα σοκάκια σίγουρα θα πέσετε πάνω στο σπίτι ενός πολύ μεγάλου Έλληνα, του Νίκου Καζαντζάκη. Σίγουρα θα το καταλάβετε γιατί στην είσοδο του σπιτιού υπάρχει μια μαρμάρινη πλάκα που μας ενημερώνει πως εκεί πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Useful tips:

  • H κατάλληλη εποχή για ταξίδι σε όλα τα παραπάνω είναι καλοκαίρι για να κάνετε με άνεση τις βουτιές σας.
  • Cannes – Saint – Tropez & Antibes απέχουν μεταξύ τους περίπου 1 ώρα.
  • Για ακόμη μια φορά χρησιμοποιήστε ως ορμητήριο τη Νίκαια.
  • Δεν θα δυσκολευτείτε να συνεννοηθείτε στα Αγγλικά… trust me!

 

Καλές εξορμήσεις και μην ξεχνάτε το moto μας…..we say YES to travel!!