10)Η “Αγκαλιά” στηρίζει την οικογένεια εδώ και 23 χρόνια

 

O Φιλανθρωπικός Σύλλογος “Η Αγκαλιά” λειτουργεί στην Αθήνα από το 1998. Έχει στηρίξει περισσότερες από 7.800 οικογένειες συνολικά και έχουν γεννηθεί με την βοήθειά της περισσότερα από 2.950 παιδιά. Η Αγκαλιά συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. Στόχος της Αγκαλιάς είναι να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Επιπλέον συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού με σεμινάρια, ομιλίες, ημερίδες, διανομή εντύπων, χρήση κοινωνικών δικτύων και την ιστοσελίδα, πάνω σε θέματα όπως η εγκυμοσύνη, η μητρότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δημογραφικό. 

“Σήμερα, τα προγράμματα της Αγκαλιάς στηρίζουν πάνω από 250 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα”, λέει στο Say Yes …to the Press, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και εξεύρεσης πόρων του συλλόγου κ. Κοκκίνης. Με τα προγράμματα αυτά αυτά, η Αγκαλιά στηρίζει τις οικογένειες από την περίοδο της εγκυμοσύνης, παρέχοντας σεμινάρια, ψυχολογική και υλική στήριξη στην έγκυο, καθώς και σε οικογένειες με παιδιά μέχρι 14 ετών. Οι δράσεις περιλαμβάνουν ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολογική υποστήριξη, λογοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων καθώς και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. “Τελικοί αποδέκτες της βοήθειας είναι τα παιδιά”, υπογραμμίζει ο κ. Κοκκίνης. Έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κορονοϊός, το τελευταίο διάστημα διοργανώνει διαδικτυακές ομιλίες και πραγματοποιεί μαθήματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά, προσφέροντας μέρος του ελεύθερου χρόνου του, μπορεί να κάνει εγγραφή μέσω του site του Συλλόγου. Η Αγκαλιά δέχεται επίσης δωρεές, οικονομικές αλλά και σε είδος, για παράδειγμα βρεφικά είδη, τρόφιμα και ρούχα, τόσο από ιδιώτες όσο και από εταιρείες, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.