12)Κατάλαβέ το…

Αγγελική Βυρίνη, Editor of Self Knowledge

Η ζωή, η καθημερινότητα, οι αυξημένες ανάγκες σε όλα τα επίπεδα κάποιες φορές μας φέρνουν σε ένα σημείο όπου η συμπεριφορά μας ενδεχομένως να μην είναι σωστή.

Βεβαίως όλες οι δυσκολίες -αδυναμίες που προκύπτουν διαρκώς- δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση κακές συμπεριφορές προς τους συνανθρώπους μας. Ακούω διαρκώς φίλες, φίλους, συνεργάτες, συγγενείς, ανθρώπους που δικαιολογούν άρρωστες συμπεριφορές συνανθρώπων. Γιατί; Γιατί απλώς φοβούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Υπάρχει λοιπόν  μία φράση που δεν της είχα δώσει ποτέ σημασία και είναι αυτή: ό,τι δε λύνεται κόβεται.

Όταν ένας άνθρωπος διαρκώς κρίνει τους γύρω του, σαφώς με πρόθεση, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία θέση στη ζωή σας. Όταν ένας άνθρωπος διαρκώς κρεμάει ταμπέλες στους γύρω του, όταν ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ  τη δική του αυτογνωσία αλλά προσφέρεται χωρίς καμία δικαιοδοσία να επεμβαίνει στους γύρω του, τότε ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στην ζωή σας.

Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει διάλογο, είναι χειριστικός, προσπαθεί να σας πείσει ότι δεν είστε ελέφαντες και να περάσει το δικό του χωρίς καν να έχει κάνει καμία προσπάθεια να σας ακούσει, τότε δεν έχει καμιά θέση στη ζωή σας.

Όταν ένας άνθρωπος είναι συναισθηματικά άκαμπτος, ενώ εσείς έχετε προσπαθήσει επί του πρακτέου να του διαθέσετε όλη τη βεντάλια των συναισθημάτων σας χωρίς «τσιγκουνιά»,  τότε αυτός ο άνθρωπος  δεν έχει καμία θέση στη ζωή σας!

Όταν ένας άνθρωπος μιλάει ακατάπαυστα, θεωρεί ό,τι του λέτε λάθος, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν έχει θέση στη ζωή σας!

Όταν ένας άνθρωπος οτιδήποτε και να του πείτε δεν το πιστεύει – ασπάζεται και ζητάει τη βοήθεια του google όσο του μιλάτε, τότε σίγουρα αυτός ο άνθρωπος δεν σας εμπιστεύεται… και σαφώς δεν έχει καμία θέση στη ζωή σας!

Αν συναντήσετε κάποιους από τους παραπάνω χαρακτήρες μην τους δικαιολογήσετε, μην πέσετε στην παγίδα ότι έχουν προσωπικά προβλήματα… και εσείς έχετε αλλά τους συγχωρείτε, δυναμώνοντάς τους τον ατέρμονο εγωισμό τους!

Οι αληθινοί άνθρωποι, φίλοι μου, δεν κρίνουν, δεν φωνάζουν, ακούνε, δεν κολλάνε ταμπέλες, είναι ευέλικτοι στις συζητήσεις και κυρίως σας αγαπούν, με μια μοναδική σιωπή!

Μπορεί οι αληθινοί άνθρωποι να μην είναι τώρα κοντά σας, αλλά δεν πειράζει, σημασία έχει εσείς να κατανοήσετε τη δική σας αλήθεια ως προς την ψυχή σας!