13)Το Λιλιπούτειο Νησί των Ιπποτών!

Χρήστος Σιαΐνης, Travel Blogger

Αγαπημένοι SayYessers,

Στο προηγούμενο άρθρο ταξιδέψαμε στα υπέροχα Κανάρια Νησιά… επειδή δεν θέλω να μου πάθετε jet lag δεν θα φύγουμε πολύ μακριά, για την ακρίβεια θα μεταφερθούμε σε ένα πολύ όμορφο αρχιπέλαγος. Πάμε όμως στα αγαπημένα σας «ταξιδιωτικά ψίχουλα» για να δω αν μπορείτε να καταλάβετε, για ακόμη μια φορά, πού αναφέρομαι καλοί μου Gullivers.

Πρόκειται για την μικρότερη χώρα της Ε.Ε σε έκταση και πληθυσμό!
Σε ένα από τα νησιά του έμεινε για πολλά χρόνια ο μυθικός Οδυσσέας.
Έχει ιστορία 7000 ετών.
Εκεί βρίσκεται το χωριό του αγαπημένου, μικρών και μεγάλων, Ποπάυ.

Ξέρω πως ήδη καταλάβατε που θα ταξιδέψουμε, μα φυσικά στην ονειρική………Μάλτα!

Let the journey begin…

Valletta

Εξυπακούεται πως η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από την μαγική πρωτεύουσα Valletta. Πρόκειται για μια προστατευόμενη πόλη της UNESCO που η ξεχασμένη και νοσταλγική ομορφιά της θα σας μεταφέρει μαγικά σε άλλες εποχές. Είναι κυριολεκτικά μια πόλη μουσείο. Δεκάδες σοκάκια, γραφικά μνημεία και διάσπαρτα αναγεννησιακά μνημεία συνθέτουν μια μοναδική εικόνα.

Πρέπει να κάνετε μια βόλτα στο Manoel Theatre, τις Πύλες της Πόλης και φυσικά να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της πόλης.

Οι φωτογραφίες είναι must στην παλιά πόλη και εννοείται πως επιβάλλεται να δοκιμάσετε street food όπως pastizzi, που μοιάζει με τυρόπιτα, και φυσικά μακαρονόπιτες.

Καλό θα είναι να μετακινήστε όσο γίνεται με τα πόδια ή με τα μέσα καθώς τα αυτοκίνητα απαγορεύονται στο κέντρο της πόλης. Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσω πως οι δρόμοι είναι αρκετά κακοφτιαγμένοι οπότε γιατί να μπαίνουμε σε περιπέτειες;

 

Comino & Gozo

Φυσικά η Valletta αποτελεί απλά την αφετηρία. Δεν γίνεται να φύγεις από την Μάλτα χωρίς να επισκεφθείς τα νησιά Comino και Gozo, άλλωστε είπαμε πως πρόκειται για αρχιπέλαγος.

Το νησί Gozo αναφέρεται από τον Όμηρο και θρυλείται πως πρόκειται για το νησί της Καλυψούς στο οποίο έμεινε για πολλά χρόνια ο βασιλιάς της Ιθάκης, Οδυσσέας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την σπηλιά της Καλυψούς και φυσικά να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά του.

Θες να ζήσεις για λίγες ώρες σα ναυαγός τότε θα περάσεις από τη νήσο Comino. Οι βουτιές στη «Γαλάζια Λίμνη» και το απίστευτο φυσικό κάλλος του μέρους θα σε συγκλονίσουν και δεν θα θες να φύγεις με τίποτα!!!

Bonus Track Place

Sweethaven

Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στον θρυλικό σπανακοφάγο Ποπάι.

 Είναι προσβάσιμο με λεωφορείο από την Valletta.
 Το εισιτήριο κοστίζει περίπου 12€.
 Μην ξεχάσετε να κάνετε βαρκάδα και να κολυμπήσετε γιατί η παραλία του είναι ένα hidden gem!

Useful tips:
• Υπάρχουν πτήσεις από Ελλάδα για Μάλτα σε πολύ καλές τιμές.
• Αξίζει να το επισκεφθείτε άνοιξη, φθινόπωρο και καλοκαίρι.
• Προσοχή στις μέδουσες τους καλοκαιρινούς μήνες!

Καλές εξορμήσεις και μην ξεχνάτε το moto μας… we say YES to travel!!