10)KSP Jewellery: Έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν ξεχωριστά και προσιτά κοσμήματα

To e-shop κοσμημάτων KSP Jewellery ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2021. Η ιδιοκτήτριά του, Σπυριδούλα Κουσκουρή, εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια στο χώρο του κοσμήματος και πήρε την απόφαση να υλοποιήσει την ιδέα της με αφορμή το lockdown λόγω κορονοϊού. 

“Εν μέσω πανδημίας ήθελα να βρω να κάνω κάτι δημιουργικό. Η ιδέα για τη δημιουργία ενός e-shop με χειροποίητα κοσμήματα προϋπήρχε, και το πρώτο lockdown ήταν ουσιαστικά η αφορμή για να την πραγματοποιήσω. Σκέφτηκα να κάνω κάτι που θα μπορούσε να φτιάξει τη διάθεσή μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η επαφή μου με δημιουργικούς ανθρώπους τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με το χώρο του κοσμήματος μου έδωσε μεγάλη έμπνευση και ώθηση να ξεκινήσω το project”.

Στο e-shop μπορούμε να βρούμε χειροποίητα κοσμήματα σχεδιασμένα από νέους Έλληνες σχεδιαστές, και από την ίδια τη Σπυριδούλα. “Θεωρώ ότι τα κοσμήματα πρέπει να αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα μας. Η φιλοσοφία των κοσμημάτων μας είναι να είναι ποιοτικά αλλά προσιτά, να μπορεί αυτός που θα τα αγοράσει να τα ευχαριστηθεί. Τα πολύ ακριβά κοσμήματα δεν είναι τόσο χρηστικά, πολλές φορές καταλήγουμε να τα φυλάμε σε θυρίδες και δεν τα φοράμε”.

Ο χρυσός και το ασήμι είναι τα αγαπημένα της υλικά, καθώς δουλεύονται πιο εύκολα και δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Η συλλογή περιλαμβάνει και αντρικά κοσμήματα, ενώ σύντομα θα προστεθούν νέα κομμάτια. 

Στα άμεσα σχέδια της Σπυριδούλας είναι η δημιουργία ενός καναλιού στο YouTube, όπου θα μπορούμε να βρούμε συμβουλές για το πώς να συνδυάζουμε τα κοσμήματα αλλά και οδηγίες για τη συντήρηση και τη φροντίδα τους.

Τα κοσμήματα KSP είναι διαθέσιμα μόνο online στο site https://kspjewelry.com/el/