13)Είναι το γυμναστήριο η μόνη επιλογή;

 

Κρητικός Αναστάσιος, CPT – PTA
NASM – Weight Loss Specialist
NASM – Women’s Fitness Specialist

Σε αυτό το άθρο θα ξεκινήσω με μία ερώτηση. Όταν σας λέει κάποιος ότι θα χρειαστεί να προσθέσετε την άσκηση στη ζωή σας, ποιό είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό;

Στους πιο πολλούς είναι το γυμναστήριο. Ένα μέρος γεμάτο όργανα τα οποία βαριούνται και δεν ξέρουν και πως να τα χρησιμοποιήσουν ουσιαστικά. Αυτό αυτομάτως τους αποτρέπει από το να ξεκινήσουν. Αυτό όμως που δεν σκέφτονται είναι πως υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που μπορεί να ασκηθεί κάποιος. Αθλήματα στίβου, ποδηλασία, πολεμικές τέχνες και η λίστα δεν τελειώνει.

Το κάθε άθλημα φέρνει διαφορετικά αποτελέσματα στο σώμα μας, όμως το μοναδικό που μένει ίδιο (αφού βρούμε αυτό που μας αρέσει) είναι η χαρά και η ενέργεια που παίρνουμε από αυτό. Οι εποχή που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη και φαίνονται ήδη τα σημάδια που αφήνει. Ένας τομέας που έχει πληγεί σημαντικά, είναι ο ψυχολογικός. Αυτό κάνει ακόμα πιο αναγκαία την εύρεση ενός αθλήματος που μας ευχαριστεί.

Ένας τομέας που έχει αρχίσει και ανεβαίνει πολύ στις προτιμήσεις των γυναικών είναι οι πολεμικές τέχνες. Τις βοηθάει σημαντικά στο να εκτονώνονται από την καθημερινή πίεση, καθώς επίσης και να νιώθουν πιο σίγουρες για την ασφάλεια τους.

Το Pilates επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης διότι γυμνάζει τους μύες μας εν τω βάθει και αποκτούμε ένα πολύ καλό νευρομυϊκό συντονισμό.

Αθλήματα στίβου είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή που μπορεί να κάνει το κομμάτι του πληθυσμού που δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον εκάστοτε προπονητή, να του αναφέρετε τα τυχόν θέματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζετε, καθώς και τις ανησυχίες σας.

Δώστε του να καταλάβει πως θέλετε πολύ να βρείτε ένα διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο να ασκηθείτε. Αυτό που πρέπει να δουλέψετε στο μυαλό σας είναι πως αν επιλέξετε κάτι που δεν σας αρέσει, μπορείτε να αλλάξετε ανα πάσα στιγμή. Δεν σας δεσμέυει τίποτα και κανένας. Θυμηθείτε πως όλα αυτά γίνονται για το καλό σας.

Αν για παράδειγμα δοκιμάσετε ένα ρούχο που δεν σας αρέσει τελικά, το αφήνετε και δοκιμάζετε ένα άλλο. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τον τρόπο άσκησης που θα επιλέξετε. Θα αφιερώσετε χρόνο και θα δώσετε χρήματα. Είναι σημαντικό να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο!