11)Είσαι ΕΣΥ, μην το ξεχνάς

Αγγελική Βυρίνη, Editor of Self Knowledge

Να δηλώνεις αυτό που είσαι. Πολλές φορές στη ζωή σου, αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς με καταστάσεις, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με αυτά που επιθυμείς.

Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν έχεις αφουγκραστεί τα θέλω σου, είτε γιατί προσαρμόζεσαι με αυτά που φοβάσαι ή δυσκολεύεσαι να ζητήσεις αυτά που θες.

Θα σταθώ περισσότερο στο κομμάτι ότι για να δηλώσεις αυτό που πραγματικά είσαι και συνεπώς να ζητήσεις όλα εκείνα που σε χαροποιούν, θα πρέπει να κάνεις μια εσωτερική καταγραφή. Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι η γνωστή σε όλους μας λίστα με χαρτί και μολύβι.

Κατάγραψε όλα όσα θες να έχεις στη ζωή σου, αλλά με το άλλο χέρι στην καρδιά. Ξέχνα την τάση και τα trends, αυτά ωχριούν μπροστά στις δικές σου επιθυμίες.

Σίγουρα, πολλά από τα δικά σου ζητούμενα θα έρθουν σε αντίθεση με κάποιους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Αναίμακτο δεν θα είναι, λυτρωτικό  δε σίγουρα. Εν καιρώ θα αντιληφθείς ότι 100% θα λυτρωθείς.

Πολλές φορές συντηρούμε καταστάσεις τοξικές από ανάγκη. Ψάξε τη δική σου εσωτερική ανάγκη. Ίσως το δικό σου μοτίβο ζωής να γέρνει προς τις καταστάσεις αυτές, οπότε αναρωτήσου το γιατί.

Η ζωή είναι μικρή με τη μέτρηση του ανθρώπινου χρόνου, όμως είναι μεγάλη και όμορφη αν καταφέρουμε να μάθουμε τι θέλουμε, πώς το θέλουμε και γιατί.

Μετά από αυτή την εκκαθάριση θα πάρει άλλη μια γλυκιά και μοναδική τροπή. Ξαφνικά θα ελκύεις όλα αυτά που θες. Κάνε τον απολογισμό σου, βρες τα θέλω σου και ζήτησέ τα χωρίς φόβο.

Τότε, και μόνο τότε, τίποτα δεν θα σου ξαναφανεί ξένο, γιατί απλώς θα είναι δικό σου. Άλλωστε, ότι δεν εντάσσεται στη λίστα σου δεν ήταν για εσένα.