ΘΕΟΝΗ: Το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον κόσμο!

Της Μαρίας Ακριβού

Αναβλύζει φυσικά σε υψόμετρο 1,100 μέτρων στην Πηγή Γκούρα στην Οροσειρά των Αγράφων. Σε αυτό το παρθένο περιβάλλον, εμφιαλώνεται άμεσα, κατευθείαν από την πηγή, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία, διατηρώντας αναλλοίωτα τα μοναδικά ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Ο λόγος για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το οποίο διακρίνεται για το pH του με τιμή 8, γεγονός που το καθιστά ένα αλκαλικό νερό, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Ταυτόχρονα, ξεχωρίζει για τη σχετικά χαμηλή σκληρότητά του, τη χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο, που το καθιστά ένα νερό κατάλληλο για διατροφή πτωχή σε νάτριο, την παρουσία Ασβεστίου και την εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε Νιτρικά και Νιτρώδη.

Στα παραπάνω χαρακτηριστικά οφείλεται άλλωστε και η κατάκτηση των 34 Διεθνών βραβεύσεων ποιότητας και γεύσης που απαντούν στο ερώτημα γιατί θεωρείται το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον κόσμο!

«Στόχος μας είναι η ΘΕΟΝΗ ΑΕ να προσφέρει, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, το πολυτιμότερο αγαθό της Φύσης στην πιο ποιοτική εκδοχή του. Φροντίζουμε όλοι ώστε το μοναδικό αυτό προϊόν – αγαθό, να φτάνει από την πηγή στο ποτήρι σας» λέει στο Say Yes …to the Press, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΕΟΝΗ ΑΕ, κ. Δημήτρης Τσέλιος.

Όπως επισημαίνει, από το ξεκίνημά του εν λόγω επιχειρηματικού εγχειρήματος έχει υιοθετηθεί ένας σαφής εξωστρεφής χαρακτήρας, μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου εξωτερικού, με παρουσία σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, με την ετικέτα του προϊόντος να κυκλοφορεί σε 5 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά, Ρωσικά και εβραϊκά). Η Κύπρος, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Βέλγιο η Ολλανδία, αλλά και η Ρωσία είναι κάποιες από τις χώρες που ανήκουν στο Δίκτυο Εξαγωγών του ΘΕΟΝΗ, ενώ η λίστα εμπλουτίζεται συνεχώς!

«Η Κίνα και η Αυστραλία αποτελούν τις πιο πρόσφατες αγορές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το ΘΕΟΝΗ και ο στόχος της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια είναι το 30% – 40% της παραγωγής να κατευθύνεται προς το εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε δυναμική τροχιά ανόδου, ενώ κρατάμε το βλέμμα μας στραμμένο σταθερά στις διεθνείς αγορές, με τις εξαγωγές να δίνουν ώθηση στη συνεχή ανάπτυξη και να διανοίγουν νέες ευκαιρίες για το μοναδικό αυτό ελληνικό εμφιαλωμένο νερό από τη Βατσουνιά της Καρδίτσας».

Τα ανθρακούχα νερά και η “πράσινη” πολιτική

Εστιάζοντας στην κατηγορία των ανθρακούχων νερών που κερδίζουν σταδιακά έδαφος, ο κ. Τσέλιος παραδέχεται πως αποτελούν πράγματι μία παγκόσμια αναπτυσσόμενη τάση και αγορά. Το ΘΕΟΝΗ έχει πραγματοποιήσει ήδη την είσοδό του στη συγκεκριμένη κατηγορία και πλέον διανύει τη φάση εδραίωσής του σε αυτήν.

«To ΘΕΟΝΗ sparkling, με τη λεπτή ευγενική φυσαλίδα του, έχει κερδίσει ήδη τους απαιτητικούς ουρανίσκους του ελληνικού κοινού και μπορείτε να το συναντήσετε στις κάβες και τα μενού των πιο ενημερωμένων σημείων εστίασης της Αθήνας και της περιφέρειας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι δε, καθώς το ανθρακούχο νερό δεν είναι απλώς ένα new entry προϊόν αλλά επίσης ένα βραβευμένο προϊόν – κατέκτησε φέτος το Χρυσό Βραβείο από τον Διεθνή Οργανισμό Monde Selection Awards 2021» διευκρινίζει.

Παράλληλα, δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος για το νέο, 100% «πράσινο» βήμα της εταιρείας, την καινοτόμο χάρτινη συσκευασία, η οποία είναι 100% ανακυκλώσιμη, κατέχει Διεθνή Πιστοποίηση FSC (προέρχεται από δάση που αυξάνονται αντί να μειώνονται) και είναι Carbon Neutral, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Επιπρόσθετα, η γυάλινη συσκευασία, μία επένδυση ύψους 4 εκ. ευρώ, αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό μία ακόμη εκδοχή του πλάνου βιωσιμότητας που πρεσβεύει η εταιρία.

«Το ΘΕΟΝΗ είναι το πρώτο και μοναδικό Ελληνικό φυσικό μεταλλικό νερό σε καινοτόμο χάρτινη συσκευασία και αυτό είναι το δικό μας βήμα για ένα πράσινο αποτύπωμα. Στόχος μας στο εγγύς μέλλον είναι να μπορούμε να αυξάνουμε όλο και περισσότερο τις δράσεις μας όσον αφορά σε ένα πιο «πράσινο» και βιώσιμο αύριο» καταλήγει.