17)«Η Πολύχρωμη Πόλη!»

Χρήστος Σιαΐνης, Travel Blogger

 

Αγαπημένοι SayYessers,

Επιστρέφοντας ανανεωμένοι και με γεμάτες μπαταρίες από τις διακοπές σας ήρθε επιτέλους η ώρα να μιλήσουμε για μια  υπέροχη και πολύχρωμη πόλη που βρίσκεται κάπου στη Νότια Ευρώπη. Για πάμε όμως να σας σκορπίσω τα  αγαπημένα σας «ταξιδιωτικά ψίχουλα» προκειμένου να ιντριγκάρω το ενδιαφέρον σας και φυσικά να σας βοηθήσω να καταλάβετε που αναφέρομαι καλοί μου Gullivers.

 

  • Φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992!
  • Έχει αυτονομιστικές τάσεις.
  • Η πολιτιστική της κληρονομιά είναι αξιοζήλευτη.
  • Θρυλείται πως ο ιδρυτής της είναι ο μυθικός Ηρακλής!

 

Κάπως σας δυσκόλεψα, αλλά ίσως να έχετε κατά νου που πρόκειται να δραπετεύσουμε! Η απάντηση είναι στην μαγευτική και χρωματιστή… Βαρκελώνη!

 

Let the journey begin….

 

  • Βαρκελώνη

 

Πρόκειται για ένα υπέροχο «ψηφιδωτό», στο οποίο είναι σπαρμένα πολλά πολιτιστικά μνημεία, υπέροχες παραλίες και πολύ ωραίες γεύσεις. Όλα αυτά είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά της πρωτεύουσας της Καταλονίας.

 

Για να περιηγηθείτε στην πόλη θεωρώ πως 3 μέρες είναι αρκετές. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πρέπει για Π-Σ-Κ.

Την 1η μέρα είναι καλό να την ξοδέψετε γνωρίζοντας τα έργα του Γκαουντί και πιστέψτε με, δεν θα είναι αρκετή! Πρόκειται για το καμάρι της Βαρκελώνης και πρωτοπόρο του καταλανικού μοντερνισμού οι δημιουργίες του οποίου αποτελούν top αξιοθέατα. Από τα πιο γνωστά είναι η θρυλική Σαγράδα Φαμίλια η οποία ξεκίνησε να χτίζεται το μακρινό 1881 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί! Λέτε να είχε ελληνικό DNA; Κανένας δεν ξέρει! Για να μην περιμένετε ώρες προκειμένου να μπείτε, ένα ωραίο κόλπο είναι να παρακολουθήσετε τη Θεία Λειτουργία η οποία τελείται καθημερινά. Οι πιστοί έχουν ξεχωριστή είσοδο!

 

Συνεχίστε με Casa Mila & Casa Batllo

 

Casa Batllo: Χτίστηκε από τον Γκαουντί με βασικό θέμα τον μύθο του Αγίου Γεωργίου με τον δράκο. Η οροφή του κτιρίου απεικονίζει την ραχοκοκαλιά του δράκου και τα μπαλκόνια τα οστά των θυμάτων του! Αρκετά μακάβριο αλλά υπέροχα κατασκευασμένο.

 

Casa Mila: Εδώ θα συναντήσετε ένα απόλυτα σουρεαλιστικό κτίριο. Δεν πρόκειται να βρείτε ούτε μια ευθεία γραμμή ή ορθή γωνία και οι 7 όροφοι που έχει στηρίζονται πάνω σε αψίδες και κολόνες!

 

Για τις επόμενες 2 μέρες απλά θα σας δώσω κάποια αξιοθέατα που αξίζουν λίγο από το χρόνο σας.  Αρχικά, ξανά μανά Γκαουντί και βόλτα στο Park ell. Ένα ακόμη αριστούργημα του καταλανού αρχιτέκτονα το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1926 και η UNESCO το ανακήρυξε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Park Guell in Barcelona, Spain.

Μια βόλτα στη γοτθική συνοικία είναι μέσα στα must ειδικά αν θέλετε να πάρετε μια οσμή μιας άλλης εποχής.

 

Φυσικά, η Barceloneta για τις βουτιές σας είναι ότι πρέπει. Αυτό το παλιό ψαροχώρι έχει μεταμορφωθεί στην πιο κοσμοπολίτικη συνοικία της Βαρκελώνης και είναι γεμάτη από τουρίστες. Ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες θέλει μεγάλη προσοχή στους πορτοφολάδες!

Τέλος είτε επισκεφθείτε όλα τα παραπάνω είτε όχι οφείλετε στον εαυτό σας μια γνωριμία με την τοπική κουζίνα βασικό στοιχείο της οποίας είναι τα tapas. Πρόκειται για τους αντίστοιχους δικούς μας μεζέδες και μπορούν να εμπεριέχουν το οτιδήποτε από ομελέτα και πατάτα μέχρι αλλαντικά και θαλασσινά!

 

 

Useful tips:

  • Υπάρχουν πτήσεις από Ελλάδα για Βαρκελώνη σε καλές τιμές.
  • Αξίζει να την επισκεφθείτε Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη.
  • Για τις μετακινήσεις σας να νοικιάσετε ποδήλατο!

 

Καλές εξορμήσεις και μην ξεχνάτε το moto μας…..we say YES to travellers!!