14)Τι είναι η ρεφλεξολογία

Μαρία Λιουδάκη
Εναλλακτική θεραπεύτρια

Η ρεφλεξολογία είναι μια φυσική, συμπληρωματική και ακίνδυνη μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στο άκρο πόδι. Με ειδικές πιέσεις και μαλάξεις αξιοποιούμε αυτά τα σημεία για την καλύτερη λειτουργία όλου του ανθρώπινου οργανισμού.

Είναι μια μέθοδος αξιόπιστη και χρησιμοποιείται ευρέως σαν παροχή υπηρεσίας φροντίδας.

Όλα τα μέρη και οι λειτουργίες του σώματος εκπροσωπόνται από ένα αντανακλαστικό σημείο στα άκρα του σώματος ειδικά στα πόδια όπου υπάρχουν απολήξεις νεύρων.

 

Δουλεύοντας τα αντανακλαστικά σημεία των άκρων πόδων, ο ρεφλεξολόγος έχει τη δυνατότητα να διεγείρει μέσω των νευρικών οδών οποιοδήποτε όργανο, λειτουργία ή μέρος του σώματος που έχει περιέλθει σε δυσλειτουργία εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, κάκωσης ή πάθησης.

Η λύση της έντασης προάγει την αποβολή των τοξινών, μειώνει αποτελεσματικά τον πόνο και βοηθάει το σώμα να ανακτήσει τις ισορροπίες του. Συν τοις άλλοις η ρεφλεξολογία ανασύρει στην επιφάνεια παλιές κακώσεις αφού ανεπαρκώς επουλωμένοι ιστοί θα εκφράζονται με ευαισθησία στα αντανακλαστικά σημεία.

Αντανακλαστικά σημεία απαντώνται και σε άλλα άκρα του σώματος όπως τα άνω άκρα και τα αυτιά.

Ωστόσο η ευαισθησία και το μέγεθος των άκρων πόδων περιέχουν πάνω από 7.000 νευρικές απολήξεις και τα καθιστούν ιδανική περιοχή ρεφλεξολογίας. Το ερέθισμα της επαφής και της πίεσης επιφέρει μια ηλεκτροχημική ώση η οποία τροποποιεί τις νευρικές διεργασίες διαβιβάζοντας μηνύματα μέσω νευρικών ινών.

Τα θεραπευτικά της αποτελέσματα είναι ουσιαστικά και δεδομένα:

 

ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αλλά και μετά από αυτήν ο θεραπευμένος βιώνει βαθιά χαλάρωση. Το νευρικό σύστημα ηρεμεί, η αναπνοή γίνεται φυσιολογική, οι σκέψεις και οι ανησυχίες μετριάζονται  και έτσι το άτομο έχει την ικανότητα να διαχειριστεί το άγχος του πιο αποτελεσματικά.

 

ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Το αίμα είναι το πιο σημαντικό υγρό του σώματος μας. Θρέφει τους ιστούς και τα όργανα, προσφέρει θερμότητα και άμυνα σε όλο το σώμα. Η ρεφλεξολογία μειώνει την σωματική και ψυχική ένταση και επιτρέπει στο σύνολο των αιμοφόρων αγγείων να εκπληρώνουν τις λειτουργίες τους.

 

ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΞΙΝΩΝ

Το σώμα διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς για να καθαρίζεται εσωτερικά. Το λεμφικό σύστημα οι νεφροί το ήπαρ το έντερο το δέρμα είναι μερικοί από αυτούς. Η ρεφλεξολογία βοηθάει ώστε όλα τα συστήματα να λειτουργήσουν με τους φυσικούς τους νόμους.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ

Η άμυνα του οργανισμού αποδυναμώνεται με την ένταση.
Η ρεφλεξολογία μέσω των αντανακλαστικών σημείων ανιχνεύει έγκαιρα την ασθένεια και την αποτρέπει  πριν εμφανισθεί σε βαθύτερα επίπεδα.

 

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΥΕΞΙΑ

Μειώνοντας την ένταση και χαλαρώνοντας τον νου προσφέρει πνευματική διαύγεια, θετικές σκέψεις ευχάριστα συναισθήματα.

Πνεύμα και σώμα λειτουργούν αρμονικά.

Ο ασθενής είναι λιγότερο νευρικός, αναποφάσιστος και φοβισμένος.

Η μειωμένη εσωτερική επαγρύπνηση και δυσαρέσκεια είναι δυνατόν να φανεί από:

– την πιο ανοιχτή συναναστροφή με άλλους ανθρώπους.

– την πιο ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων όπως το γέλιο,

το κλάμα, η χαρά και ο θυμός.