7) To Spania.io, η πρώτη πλατφόρμα NFT στην Ελλάδα, ξεκινά με video από τον Νίκο Γκάλη


Το Spania.io, το ελληνικό NFT Marketplace, εγκαινιάζει τη λειτουργία του με μια ιστορική δημοπρασία. Το πρώτο NFT της πλατφόρμας υπογράφεται από έναν θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών, τον Νίκο Γκάλη.

Τι είναι τα NFTs;

Τα NFTs (Non-Fungible Tokens) είναι ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας, που αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα, ψηφιακά ή και φυσικά. Βασισμένα στην τεχνολογία blockchain επιτρέπουν για πρώτη φορά σε ένα ψηφιακό αρχείο (λ.χ. ένα video ή μια φωτογραφία) να έχει πιστοποιημένο δημιουργό και ιδιοκτήτη. Επιπλέον, ένα ψηφιακό αρχείο αποκτά σπανιότητα, αφού ο δημιουργός του, όταν εκδίδει το NFT, ορίζει τον αριθμό των αντιτύπων του.

Στα NFTs η υπογραφή είναι ψηφιακή και η γνησιότητα εξασφαλίζεται 100% από την τεχνολογία blockchain.

Στο εξωτερικό ήδη τα NFTs αλλάζουν χέρια με ιλιγγιώδη ρυθμό και αποτιμήσεις καθώς όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες, αθλητές, brands, οργανισμοί, media κ.α.

Στο Spania.io θα βρείτε NFTs από προσεκτικά επιλεγμένους δημιουργούς με κριτήριο τη σπουδαιότητα και τη συλλεκτική αξία των αντικειμένων τους, αρχής γενομένης με ένα θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ.

 

2 δελτιο

 

Good news

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ιατρικός εξοπλισμός νέας γενιάς, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, υποστηρίζει περισσότερες από 30 κλίνες ΜΕΘ  στον «Ευαγγελισμό»

Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών covid-19 με την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού νέας γενιάς, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στη νέα, υπερσύγχρονη πτέρυγα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καλύπτοντας κρίσιμες ανάγκες για περισσότερες από 30 κλίνες ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Ειδικότερα, το «πακέτο» εξοπλισμού αξιοποιεί ιατρικές τεχνολογίες αιχμής, και περιλαμβάνει ένα πρότυπο σύστημα διαχείρισης δεδομένων με:

30 Monitors υψηλής τεχνολογίας για ΜΕΘ

3 κεντρικούς σταθμούς διαχείρισης / παρακολούθησης Monitors

1 Ψηφιακό φορητό ακτινολογικό μηχάνημα νέας γενιάς με τεχνητή νοημοσύνη

2 υπερσύγχρονα φορητά συστήματα Υπερηχοτομογραφίας

10 Καρδιογράφους νέας γενιάς

Λογισμικό διασύνδεσης και διαχείρισης καρδιολογικών δεδομένων.