TÜV Austria Academy: Ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός που μετατρέπει τη γνώση σε επαγγελματική εξειδίκευση

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Ιανουαρίου, ο κ. Στυλιανός Μαργέτης, Διευθυντής της TÜV AUSTRIA Academy, μας μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα επιμορφωτικά σεμινάρια της TÜV Austria Academy.


Ποια είναι τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της TÜV Austria Academy που αναπτύχθηκαν το 2021;

Το 2021 αναπτύχθηκαν και υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία 25 νέοι τίτλοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στον τομέα των τροφίμων, στις προσωπικές δεξιότητες στον εργασιακό χώρο και σε άλλου διάφορους τομείς εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους από τους νέους τίτλους:

  • ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – BRC issue 8
  • ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – IFS 7
  • ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY ISSUE 8
  • ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΗΜΑΤΟΣ FSSC 22000 V5.1
  • ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, BRC GLUTEN FREE
  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ AGRO-2
  • 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  • 4 ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
  • 4 PERSONAL BRANDING
  • 4 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
  • 4 INTRODUCTION TO BUSINESS CONTINUITY – ISO 22301:2019
  • 4 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
  • 4 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
  • 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ
  • 4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ και
  • 4 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

 Λόγω της πανδημίας και των νέων δεδομένων που επέβαλε, η τηλεκπαίδευση μπήκε δυναμικά στη ζωή μας. Αν κάνετε μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε σε τι θεωρείτε ότι ωφέλησε και σε τι στάθηκε εμπόδιο στην εκπαιδευτική διαδικασία; Τελικά, το πρόσημο είναι θετικό;

Δυστυχώς εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, λόγω της πανδημίας, οι κοινωνικές επαφές περιορίστηκαν λόγω της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει εξαίρεση και στον τομέα της εκπαίδευσης. Ειδικά την περίοδο που υπήρχε ολική απαγόρευση των δια ζώσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που συνέβη παράλληλα με το κλείσιμο των απανταχού εκπαιδευτικών μονάδων όλων των κατηγοριών, η τηλεκπαίδευση έγινε πολύ γρήγορα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Για την εταιρία μας δεν ήταν κάτι καινούριο, καθώς είχαμε αναπτύξει πολλά προγράμματα ασύγχρονης κυρίως εκπαίδευσης. Η σύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της TÜV AUSTRIA Academy λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά στη νέα πραγματικότητα, οπότε όλα τα προγράμματά μας υλοποιήθηκαν διαδικτυακά και live, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνεργατών. Η ευκολία χρήσης της πλατφόρμας, η παρακολούθηση των προγραμμάτων από τo γραφείο ή το σπίτι λόγω τηλεργασίας, αλλά και το γεγονός ότι πλέον μπορούσε ο καθένας από οποιοδήποτε σημείο της χώρας και όχι μόνο να παρακολουθήσει τα προγράμματά μας, ήταν οι λόγοι της επιτυχίας μας. Το μόνο αρνητικό της τηλεκπαίδευσης είναι η δικτύωση των συμμετεχόντων και η έλλειψη της αμεσότητας που υπάρχει στις δια ζώσης εκπαιδεύσεις. Εάν ζυγίσεις όμως την άνεση που προσφέρει η τηλεκπαίδευση και την εξοικονόμηση πόρων θεωρώ ότι το πρόσημο είναι θετικό!

Πιστεύετε ότι η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει;

Η τηλεκπαίδευση ήρθε όντως για να μείνει και να εξελιχθεί. Τα οφέλη της είναι πολλαπλά. Υπάρχει όπως είπαμε η δυνατότητα να παρακολουθήσει ο καθένας μας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου κι αν βρίσκεται, με οποιοδήποτε τρόπο (υπολογιστή, λάπτοπ, κινητή συσκευή). Ακόμα και από οικονομικής πλευράς, η μείωση των λειτουργικών εξόδων κάθε προγράμματος οδηγεί και στη μείωση των διδάκτρων. Τέλος, οι νέοι άνθρωποι, που θα είναι η βάση της αγοράς τα επόμενα χρόνια, είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τις τεχνολογικές τους συνήθειες. Εξαιτίας τους λοιπόν, η τηλεκπαίδευση θα αναγκαστεί όχι μόνο να διατηρηθεί στην αγορά, αλλά και να εξελιχθεί ταχύτατα και ποιοτικά.

Ένα από τα προσεχή επιμορφωτικά σεμινάρια της TÜV Austria Academy είναι η Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Ποιος είναι ο σκοπός του και σε ποιους απευθύνεται;

Η Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων βοηθά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτών, πάνω στις σύγχρονες αρχές, μεθόδους και τεχνικές εκπαίδευσης, ώστε να είναι ικανοί να διδάσκουν με καινοτόμο, δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο ομάδες ενηλίκων.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καταρτίσει τους εκπαιδευτικούς στα βασικά σημεία του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων, ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες, προκειμένου να μπορούν να μεταδίδουν τη γνώση, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους. Τελικά, ο ουσιαστικός στόχος του προγράμματος είναι η άριστη επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτών και ομάδας εκπαιδευομένων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Στελέχη Διοίκησης, σε Πτυχιούχους οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης και Πτυχιούχους οι οποίοι έχουν επιστημονικό ενδιαφέρον για τα αναφερόμενα γνωστικά πεδία, αλλά και σε Εκπαιδευτικούς που εργάζονται στους τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Διά Βίου Μάθησης.