Aπ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου… με αγάπη!

Η αγάπη λένε αναγνωρίζεται και… επιστρέφεται! Με πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στην οργανωμένη καλλιέργεια γης, η Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ είχε εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων το 2021 και συνεχίζει δυναμικά!


Η προτίμηση στα αγνά και ποιοτικά προϊόντα Aπ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου αποτυπώθηκε και στους αριθμούς, καθώς το 2021 έκλεισε για την εταιρεία με αύξηση πωλήσεων 35%.
Η εταιρεία Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ, σε μία κάθετη μονάδα, παράγει φυλλώδη λαχανικά με εξειδίκευση στα baby φύλλα λαχανικών. Με υπέρ-εκατονταετή εμπειρία στην οργανωμένη καλλιέργεια γης αλλά και καινοτόμες επενδύσεις, σήμερα καλλιεργεί περισσότερα από 800 στρέμματα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Χρησιμοποιούνται τεχνικές ήπιας καλλιέργειας και ένα σημαντικό μέρος της καλλιέργειας πραγματοποιείται σε θερμοκήπια και δικτυοκήπια. 

Είναι πολλά τα +
Η εταιρεία διαθέτει μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής και τυποποίησης φρέσκων λαχανικών στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας:
Υψηλή ποιότητα
Αμεσότητα παράδοσης καθ΄όλη τη διάρκεια τους έτους
Μεγάλη ευελιξία στα κανάλια διανομής

Η πρωτοπορία είναι στο DNA τους!
Το αγρόκτημα της οικογένειας Βεζύρογλου ιδρύθηκε το 1914 και στράφηκε στην παραγωγή κηπευτικών με την επωνυμία “απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου” το 2006. Την ίδια χρονιά αγοράστηκε η πρώτη μηχανή συγκομιδής baby φύλλων στην Ελλάδα! Έναν χρόνο μετά, για πρώτη φορά στη χώρα μας εγκαταστάθηκαν δικτυοκήπια για την καλλιέργεια κηπευτικών.
Το 2009 η εταιρεία είχε ακόμα μία πρωτιά: Παράχθηκαν, τυποποιήθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά μη-πλυμένα και μη-επεξεργασμένα baby φύλλα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τρία χρόνια αργότερα, αναπτύχθηκαν νέα είδη baby φυλλωδών κηπευτικών (kale, mizuna, μουστάρδα, tatsoi).
Το 2020 έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς αναπτύχθηκε τεχνολογία με την οποία μετριέται με επιστημονικό τρόπο η διατηρησιμότητα κάθε παρτίδας Α’ ύλης την ημέρα συγκομιδής! Αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος επιτρέπει στην εταιρεία να συσκευάζει προϊόντα ανάλογα με την αναμενόμενη διατηρησιμότητά τους και όχι ανάλογα με την ημέρα συγκομιδής. Επιπλέον, επιτρέπει να καταγράφονται ποιοτικές υποβαθμίσεις εγκαίρως, πριν τα προϊόντα φτάσουν στην αγορά.

Με σεβασμό στο περιβάλλον…
Το 2021 η Αντώνης Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ επένδυσε 1 εκ. ευρώ κατασκευάζοντας ένα υπερσύγχρονο θερμοκήπιο, προσθέτοντας ακόμη 30 στρ. στα προϋπάρχοντα, με πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής αλλά και με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στην σκεπή του κτιρίου για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Για το 2022 έχει προγραμματιστεί η κατασκευή νέων θερμοκηπίων για την αύξηση της παραγωγής baby φύλλων και την ενίσχυση του πράσινου περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, με ενέργειες και επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.