Η Σαρακοστή θέλει το Ούζο της

Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεΐστικο. Όσα επίθετα κι αν χρησιμοποιήσουμε για να το περιγράψουμε, είναι σίγουρο ότι με την πρώτη γουλιά το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου δίνει τη βεβαιότητα ότι έχει γεννηθεί μέσα στην ελληνική ψυχή.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό απόσταγμα από 100% διπλή απόσταξη που όταν το γευόμαστε είναι σαν να έχουμε την Ελλάδα στο ποτήρι μας: γλυκάνισος και θαλασσινή αύρα, χαμόγελα και τσουγκρίσματα στον αέρα, ξανθός ήλιος και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα. Είναι το Ούζο που απογειώνει κάθε ηλιόλουστη μέρα, κάθε μικρό καλοκαίρι οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.

Ούζο Πλωμαρίου: Δίνει χρώμα και άρωμα στην κάθε μας στιγμή
Η Σαρακοστή που είναι ήδη εδώ έχει φέρει και τις πρώτες ανοιξιάτικες μέρες και τα «μικρά καλοκαίρια» ολοένα και αυξάνονται. Αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δειλά – δειλά τις πρώτες εξορμήσεις με φίλους στο αγαπημένο μας ουζερί, μια κοντινή εκδρομή, ένα πικ νικ, τις πρώτες μας βουτιές στη γαλάζια θάλασσα, τα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια, τα πρώτα τσουγκρίσματα με το αγαπημένο μας Ούζο. Ο απόλυτος συνοδοιπόρος που θα απογειώσει κάθε ηλιόλουστη μέρα της Σαρακοστής, δεν είναι άλλος από το Ούζο Πλωμαρίου, το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα, που εδώ και σχεδόν 130 χρόνια μας ενώνει και δίνει το παρόν σε κάθε ανέμελη στιγμή, σε κάθε μας ραντεβού στον ήλιο. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις περιστάσεις των ημερών μιας και οι μέρες «τραβάνε» το ουζάκι τους λόγω του μενού της περιόδου αυτής αλλά και συναισθηματικά λόγω της ψυχικής ανάτασης που μας δημιουργεί ο ερχομός της άνοιξης! Χάρη στα αρώματα και τον ευκολόπιοτο χαρακτήρα του είναι το Ούζο που δίνει χρώμα και άρωμα στην κάθε στιγμή και συνοδεύει άψογα κάθε λογής νηστίσιμους, και όχι μόνο, μεζέδες και για αυτό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις περιστάσεις των ημερών. 

Η ιεροτελεστία του ιδανικού σεβιρίσματος
Η ώρα του Ούζου είναι κυρίως ώρα της παρέας, δεν χρειάζονται πολλές πιατέλες αλλά λίγες και νόστιμες γεύσεις. Τα τραπέζια, άλλωστε, την περίοδο της Σαρακοστής είναι φειδωλά, χωρίς πολλά & «βαριά» γεύματα που συνοδεύονται άψογα από το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου. Αφού λοιπόν καταλήξουμε στα ιδανικά συνοδευτικά, ακολουθούμε κατά  γράμμα την ιεροτελεστία του ιδανικού σερβιρίσματος του Ούζου. Σε ένα μακρόστενο ποτήρι, βάζουμε Ούζο Πλωμαρίου, έπειτα λίγο νερό και τέλος τον πάγο, με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται σταδιακά τα πλούσια αρώματα του Ούζου Πλωμαρίου. Έπειτα τσουγκρίζουμε, και γευόμαστε το εθνικό χαρακτηριστικό απόσταγμα. Με την πρώτη γουλιά ονειρευόμαστε τις στιγμές που πρόκειται να ζήσουμε κάτω από τον ξανθό ήλιο και υποσχόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε ούτε ένα καλοκαιράκι της Σαρακοστής να πάει χαμένο!

Φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελεί το απόλυτο «must» κάθε μέρα της Σαρακοστής, όπως κι αν επιλέξουμε να την απογειώσουμε.
Έχει ήλιο… έχει Πλωμάρι!

www.ouzoplomari.gr
www.facebook.com/ouzoplomari
www.instagram.com/ouzoplomari