Τι να πιούμε αντί για νερό για καλύτερη ενυδάτωση το καλοκαίρι;

Citrus infused water non alcohol cocktails with orange, lemon and lime fruits

Ενώ γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό για το σώμα μας, πολλές φορές
αγνοούμε την ανάγκη μας για ενυδάτωση. Συχνά, ξεχνάμε να πιούμε νερό κατά τη
διάρκεια μιας ολόκληρης μέρας! Σας ετοιμάσαμε, λοιπόν, μερικές εναλλακτικές, για
να αυξήσετε την κατανάλωση των υγρών σας.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;
Σαν γενικός κανόνας έχει επικρατήσει η λήψη 6-8 ποτήρια νερού για τα υγιή άτομα. Παρόλα αυτά οι συστάσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο, και από χώρα σε χώρα, καθώς εξαρτώνται από πληθώρα εξατομικευμένων παραγόντων, όπως η υγεία, η σωματική δραστηριότητα, το περιβάλλον και η θερμοκρασία.

Εναλλακτικές επιλογές για ενυδάτωση
Τα υγρά που χρειάζεται το σώμα μας μπορεί να μην προέρχονται αποκλειστικά από το νερό, αλλά από τα τρόφιμα και από άλλου είδους ροφήματα που καταναλώνουμε. Αν, λοιπόν, δεν είστε μεγάλος λάτρης του νερού, μπορείτε να παραμείνετε ενυδατωμένοι με εναλλακτικούς τρόπους:

– Αφεψήματα βοτάνων
Εκτός από το ότι μας βοηθούν να παραμείνουμε ενυδατωμένοι, τα αφεψήματα με βότανα βελτιώνουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ορισμένα βότανα μπορούν επίσης να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και είναι ιδανικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις αμέτρητες ποικιλίες από τσάι και φυτικά ροφήματα ή βότανα, όχι μόνο για να μείνετε ενυδατωμένοι αλλά και για να αποκομίσετε σωρούς πλεονεκτημάτων για το σώμα σας. Το μαύρο τσάι περιέχει κατεχίνες, φλαβονοειδή που μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να καίει λίπος λίγο πιο εύκολα. Επωφεληθείτε και από τις ιδιότητες πολλών αφεψημάτων. Το φασκόμηλο μπορεί να μας βοηθήσει με την υπερβολική εφίδρωση που προκαλεί, το χαμομήλι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στην πέψη και το τσάι από τζίντζερ καταπραΰνει το στομάχι και ανακουφίζει τον πόνο της αρθρίτιδας.

– Σπιτική λεμονάδα
Τα όξινα ροφήματα φαίνεται να συμβάλλουν τόσο στην αναζωογόνηση όσο και στην ενυδάτωση. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C. Έτσι,
μια σπιτική λεμονάδα με μέλι αντί ζάχαρη είναι μια καλή εναλλακτική. Μπορείτε να
προσθέσετε ανθρακούχο νερό και φύλλα δυόσμου ή μέντας για έξτρα άρωμα.

– Δοκιμάστε κάτι φρουτώδες
Έχετε δοκιμάσει lime και λεμόνι. Τώρα ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό. Προσθέστε αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα μούρα ή δοκιμάστε οτιδήποτε βρίσκεται στην αγορά κάθε εποχή: Κεράσια, μάνγκο, ανανάς, πορτοκάλια, καρπούζι και ό,τι προσθέτει γεύση, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στο νερό. Αν δεν έχετε φρέσκα φρούτα, δοκιμάστε να ρίξετε ένα τέταρτο του φλιτζανιού χυμού φρούτων, για γεύση με λίγες θερμίδες.

– Προσθέστε… μπουρμπουλήθρες
Πιείτε ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό, αν θέλετε την αφρώδη αίσθηση ενός αναψυκτικού, αλλά χωρίς τις θερμίδες. Αν είναι πολύ ήπιο ως προς τη γεύση, προσθέστε μερικές σταγόνες από lime ή μια κουταλιά από χυμό φρούτων χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή ξύσμα πορτοκαλιού. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς για να διατηρήσετε το «ενδιαφέρον» ή για να ικανοποιήσετε το προσωπικό σας γούστο.

– Αλλάξτε τα παγάκια σας
Παγώστε λίγο χυμό φρούτων σε θήκες για παγάκια για να προσθέσετε γεύση που απελευθερώνεται αργά στο νερό σας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μερικά φρέσκα μούρα ή ρόγες σταφυλιών μέσα στην παγοθήκη σας και να τα χρησιμοποιήσετε σαν να ήταν κύβοι. Αλλάζοντας την υφή στα παγάκια σας, δημιουργείτε πέρα από μια νέα γεύση και μια νέα εμπειρία.

Καλή απόλαυση!