Τips για επαναφορά μετά τις διακοπές

Aς δούμε κάποια tips για την ομαλή επαναφορά μας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

– Δε ζυγίζομαι αμέσως μετά τις διακοπές. Σίγουρα φάγαμε λίγο παραπάνω σε ποσότητες, σε αλάτι και σε υδατάνθρακες, οπότε το νούμερο στη ζυγαριά μας λόγω κατακρατήσεων θα είναι πλασματικό και θα προκαλέσει ένα μίνι πανικό.
– Δεν αρχίζουμε τη μονοφαγία και τις εξαντλητικές δίαιτες. Δεν αρχίζουμε όλη μέρα χυμούς και φρούτα. Το μόνο που θα καταφέρουμε με μια τέτοια δίαιτα είναι να εξαντλήσουμε
τον οργανισμό μας.

– Κάντε έξυπνα τη λίστα του σούπερ μάρκετ. Το πρώτο σούπερ μάρκετ μετά τις διακοπές είναι κομβικό. Κάντε πλάνο για μέσα στη βδομάδα και αρκεστείτε στη λίστα που έχετε φτιάξει σπίτι.
– Ξεκινάμε την οργάνωση των γευμάτων της ημέρας και του κάθε γεύματος. 3 βασικά γεύματα και 2 μικρά σνακ αν είναι απαραίτητα. Αποφύγετε το πολύ κρέας σε περίπτωση που
το παρακάνατε λίγο στις διακοπές.
– Μαγειρεύουμε εμείς το φαγητό μας και περιορίζουμε τις εξόδους μας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε έλεγχο των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε.

– Περιορίζουμε τα εξωτερικά ερεθίσματα. Αν κρατήσουμε παγωτά και σοκολάτες για ώρα ανάγκης, θα καταλήξουμε κάθε απόγευμα να είναι ώρα ανάγκης γιατί μετά τις διακοπές είμαστε λίγο επιρρεπείς στα γλυκά καθώς συνηθίσαμε να τα καταναλώνουμε κάθε μέρα.

– Πίνουμε 1 ποτήρι νερό πριν από το γεύμα μας. Μας βοηθά στο αίσθημα κορεσμού και έτσι θα χορταίνουμε με τη μικρότερη ποσότητα φαγητού.
– Ξεκινάμε τη φυσική δραστηριότητα ή έστω το καθημερινό μας περπάτημα.
– Κοιμόμαστε αρκετά. Ξεκινάμε την καθημερινή μας ρουτίνα στις ώρες του ύπνου.

Καλή επιστροφή στην πραγματικότητα!