Το παράπονο της Olivia Wilde για το τρέιλερ του «Μην Ανησυχείς Αγάπη μου»

Μετά από χρόνια εργασίας ως ηθοποιός, η Olivia Wilde έστρεψε την προσοχή της στη σκηνοθεσία το 2011 με τη μικρού μήκους ταινία «Free Hugs». Ακολούθησε η μεγάλου μήκους ταινία «Booksmart» του 2019 που έκανε τεράστια επιτυχία. Το «Μην Ανησυχείς Αγάπη μου» (αρχικός τίτλος: Don’t Worry Darling) κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022, ωστόσο η Wilde φαίνεται να έχει ένα τεράστιο παράπονο από το διαφημιστικό τρέιλερ της ταινίας.

 

Το πρώτο επίσημο τρέιλερ για το «Μην Ανησυχείς Αγάπη μου» κυκλοφόρησε από τη Warner Bros στις 21 Ιουλίου 2022 και περιέχει μερικές έντονες σκηνές. Όπως αποκάλυψε η Olivia Wilde σε συνέντευξή της στο The Associated Press, οι συγκεκομμένες σκηνές ώθησαν τη Motion Picture Association (MPA) να απαιτήσει περικοπές.

“Ω, ναι. Υπάρχουν πολλά που έπρεπε να αφαιρεθούν από το τρέιλερ”, δήλωσε η Wilde. “Το MPA μου την έπεσε σκληρά για το τρέιλερ την τελευταία στιγμή και έπρεπε να κόψω μερικά πλάνα, για τα οποία στενοχωρήθηκα γιατί νόμιζα ότι θα άλλαζαν την καταλληλότητα (σ.σ. της ταινίας). Φυσικά, όπως φαίνεται ζούμε ακόμα σε μια πραγματικά πουριτανική κοινωνία. Νομίζω ότι η έλλειψη ερωτισμού στις αμερικανικές ταινίες είναι κάτι νέο”.

Αλλά δεν ήταν οι ερωτικές σκηνές μόνο για χάρη του ερωτισμού που παρακίνησε τη Wilde να τοποθετήσει τις σκηνές στο τρέιλερ. “Στη συνέχεια, όσον αφορά τη γυναικεία απόλαυση, είναι κάτι που απλώς δε βλέπουμε πολύ συχνά, εκτός και αν μιλάμε για queer σινεμά”, είπε. “Ξέρεις, είναι ενδιαφέρον γιατί σε πολλές queer ταινίες, επιτρέπεται στους γυναικείους χαρακτήρες να έχουν περισσότερη ευχαρίστηση”. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε ακόμα ότι οι εταιρείες τείνουν να υποθέτουν ότι το κοινό έχει περισσότερη σεμνοτυφία από ό,τι έχει στην πραγματικότητα.

Η περίληψη της ταινίας Don’t Worry Darling που κυκλοφορεί στη χώρα μας με τον τίτλο «Μην Ανησυχείς Αγάπη μου» είναι η εξής: Αμερική δεκαετία 1950: Η Άλις (Φλόρενς Πιου) και ο Τζακ (Χάρι Στάιλς) έχουν την τύχη να ζουν σε μία ονειρική κλειστή κοινότητα, που φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό και άκρως απόρρητο εγχείρημα. Όσο οι σύζυγοι απασχολούνται με το μυστικό σχέδιο «ανάπτυξης προοδευτικών υλικών», οι γυναίκες περνάνε τον χρόνο τους απολαμβάνοντας μία πολυτελή ζωή χωρίς έγνοιες. Μόνη απαίτηση είναι η διακριτικότητα και η αφοσίωση όλων στο σχέδιο. Όταν η Άλις αντιλαμβάνεται τη νοσηρή φύση της κοινότητας, αρχίζει να απαιτεί εξηγήσεις. Πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει για να ανακαλύψει τι συμβαίνει σε αυτόν τον παράδεισο;

 

Σε Σκηνοθεσία Olivia Wilde, Σενάριο των Katie Silberman, Carey Van Dyke & Shane Van Dyke και πρωταγωνιστές τους Olivia Wilde, Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Timothy Simons, Gemma Chan, Sydney Chandler, Douglas Smith, Kate Berlant, Dita Von Teese, Asif Ali, KiKi Layne, η ταινία «Μην Ανησυχείς Αγάπη μου» κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 στα Village Cinemas.

Πηγές

https://apnews.com/article/entertainment-arts-and-entertainment-olivia-wilde-harry-styles-shia-labeouf-281e8be40eb695a177a658ce5e7314c4
https://www.villagecinemas.gr/el/movie/?c=105495
https://www.filmy.gr/movies-database/dont-worry-darling/
https://www.filmy.gr/movies-database/booksmart/
https://www.youtube.com/watch?v=QaMoemk57KM

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).