«Το Τρίγωνο της Θλίψης»: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την νέα ταινία του Ruben Östlund

Η ταινία «Το Τρίγωνο της Θλίψης» (αρχικός τίτλος: Triangle of Sadness) κυκλοφορεί 18 Σεπτεμβρίου 2022 στα Village Cinemas και έχουμε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν δείτε τη νέα ταινία του Ruben Östlund.

Το έργο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον σκηνοθέτη Ruben Östlund τον Ιούνιο του 2017, αφού η ταινία του «Το Τετράγωνο» (αρχικός τίτλος: The Square) κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ των Καννών ένα μήνα νωρίτερα. Ο Östlund  ανέφερε ότι η ταινία επρόκειτο να ονομαστεί Triangle of Sadness και ότι θα ήταν μια «άγρια» σάτιρα που διαδραματίζεται ενάντια στον κόσμο της μόδας και των πλουσίων, με «την εμφάνιση ως κεφάλαιο» και «την ομορφιά ως νόμισμα» ως υποκείμενα θέματα. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο τίτλος αναφέρεται σε έναν όρο που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργοί για να περιγράψουν την ανησυχητική ρυτίδα που εμφανίζεται ανάμεσα στα φρύδια, η οποία όμως μπορεί να διορθωθεί με Botox σε 15 μόλις λεπτά.

Τον Φεβρουάριο του 2020, έγινε λόγος ότι το Triangle of Sadness θα ξεκινήσει γυρίσματα στις 19 Φεβρουαρίου στη Σουηδία και την Ελλάδα, τα οποία θα είχαν διάρκεια 70 μέρες. Στην ταινία συμμετέχουν οι Harris Dickinson, Charlbi Dean και Woody Harrelson, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 120 ηθοποιοί δοκιμάστηκαν για τον ρόλο που τελικά ερμηνεύει ο Dickinson. Στις 26 Μαρτίου, η παραγωγή της ταινίας αναγκάστηκε να διακοπεί λόγω της πανδημίας COVID-19 με περίπου το 37% των γυρισμάτων να είχαν ολοκληρωθεί τότε. Στις 27 Ιουνίου, η παραγωγή ξανάρχισε στη Σουηδία μετά από ένα διάλειμμα τριών μηνών, επιτρέποντας στον Harrelson να ολοκληρώσει τα γυρίσματα των σκηνών του, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει για άλλη μια φορά στις 3 Ιουλίου.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η παραγωγή ξεκίνησε ξανά στην Παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια, για τις τελευταίες 38 ημέρες γυρισμάτων. Το Triangle of Sadness ολοκλήρωσε την παραγωγή στις 13 Νοεμβρίου, μετά από 73 μέρες γυρισμάτων τελικά. Ο Ruben Östlund ανέφερε ότι η παραγωγή πραγματοποίησε 1.061 τεστ COVID-19 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και όλα ήταν αρνητικά. Τα γυρίσματα έγιναν επίσης σε άλλα ελληνικά νησιά, στα πλατό του Film i Vast στο Trollhättan της Σουηδίας και στη Μεσόγειο Θάλασσα στο Christina O, το γιοτ που ανήκε στο παρελθόν στους Αριστοτέλη Ωνάση και Jackie Kennedy.

Η περίληψη της ταινίας Triangle of Sadness που κυκλοφορεί στη χώρα μας με τον τίτλο «Το Τρίγωνο της Θλίψης» είναι η εξής: Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Σε Σκηνοθεσία Ruben Östlund με τους Thobias Thorwid, Harris Dickinson, Charlbi Dean, Jiannis Moustos, Timoleon Gketsos, Vicki Berlin, Dolly De Leon, Alicia Eriksson, Woody Harrelson, Zlatko Buric, Carolina Gynning και Sunnyi Melles, το «Το Τρίγωνο της Θλίψης» κυκλοφορεί 18 Σεπτεμβρίου 2022 στα Village Cinemas.

Πηγές

 

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).