5 Μύθοι για την Ασφάλεια Ζωής

Αγαπητοί αναγνώστες στο σημερινό μας άρθρο θα καταρρίψουμε 5 Μύθους που συχνά
εμφανίζονται σε συζητήσεις γύρω από την Ασφάλεια Ζωής.

Μύθος Νο 1: H Ασφάλεια Ζωής κοστίζει
Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την Ασφάλεια Ζωής πολυτέλεια πιστεύοντας ότι κοστίζει πολλά και μένουν σε μια απλή νοσοκομειακή κάλυψη. Πιο συγκεκριμένα σε έρευνα που
πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 80% των συμμετεχόντων υπερεκτίμησε την τιμή. Όμως τελικά η Ασφάλεια Ζωής δεν είναι τόσο ακριβή όσο συνηθίζεται να πιστεύεται ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας τα τεράστια οφέλη που προσφέρει σε εμάς και τα οικεία μας πρόσωπα.

Μύθος Νο 2: Είμαι πολύ νέος για να έχω Ασφάλεια Ζωής
Άλλη μία αντίληψη ειδικά των νεότερων ατόμων είναι πως δεν χρειάζονται μια τέτοια ασφάλεια και περιορίζονται στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις αυτοκινήτου και κατοικίας. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι πως αν ξεκινήσει κάποιος νέος ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα το μηνιαίο κόστος θα είναι χαμηλότερο, καθώς όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο αυξάνονται και τα ασφάλιστρα αλλά και η πιθανότητα λόγω κάποιας πολύ σοβαρής ασθένειας να μην μπορεί τελικά να ασφαλιστεί.

Μύθος Νο 3: Έχω πρόβλημα υγείας άρα δεν μπορώ να έχω Ασφάλεια Ζωής
Εκτός και αν υπάρχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα ασθένειας όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει η πρόβλεψη κάποια πρόσκαιρη ή διαχειρίσιμη ασθένεια (πχ χολή, διαβήτης κτλ) να εξαιρείται με προϋποθέσεις κάνοντας τα ασφαλιστήρια ζωής προσβάσιμα σε όλους.

Μύθος Νο 4: Η Ομαδική Ασφάλιση καλύπτει όλες τις ανάγκες μου
Άλλος ένας μύθος είναι πως αν κάποιος διαθέτει ομαδική ασφάλιση από τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται είναι πλήρως εξασφαλισμένος.
Η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη καθώς το ασφαλιστικό κεφάλαιο είναι συνήθως συνάρτηση των μικτών αποδοχών του εργαζομένου, για παράδειγμα 10 ή 20 μικτούς μισθούς, ενώ η παροχή μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση του εργοδότη ή ακόμα και να καταργηθεί. Σε αντίθεση, η ατομική Ασφάλεια Ζωής δίνει την δυνατότητα στον κάθε ιδιώτη με βάση τις προσωπικές ανάγκες του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του, να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει 100% εξασφάλιση και θα ισχύει για όσο εκείνος επιθυμεί χωρίς να εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες.

Μύθος Νο 5: «Προτιμώ να αποταμιεύω παρά να έχω Ασφάλεια Ζωής»
Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να αποταμιεύει για την αγορά ενός ακινήτου, για την αποκατάσταση των παιδιών ή κάποια άλλη σημαντική στιγμή της ζωής του, όμως η Ασφάλεια Ζωής θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του οικονομικού προγραμματισμού, καθώς μπορεί κάποιος να διαμορφώσει έτσι το ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα του δίνει την δυνατότητα να αποταμιεύει παράλληλα.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα δίχτυ προστασίας για τα άτομα που εξαρτώνται οικονομικά από το ασφαλισμένο πρόσωπο και μειώνεται σημαντικά και το άγχος της επόμενης μέρας σε μια ξαφνική απώλεια.

 

Χρυσούλα Βλάχου
Ασφαλιστική & Επενδυτική Σύμβουλος Website: www.cpvinsurance.gr Email: cpvinsurance@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/cpvinsurance Instagram: https://www.instagram.com/cpvinsurance/