Ληστής με Στυλ: Η αληθινή ιστορία που βασίστηκε η ταινία

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία «Ληστής με Στυλ» (αρχικός τίτλος στα αγγλικά: Bandit) ακολουθεί έναν οικογενειάρχη που συνεργάζεται με έναν γκάνγκστερ για να διαπράξει ένοπλες ληστείες.

“Έχοντας μεγαλώσει ως σκηνοθέτης στο Τορόντο, πάντα ήθελα να βρω τολμηρές και γεμάτες θάρρος ιστορίες για να διηγηθώ, που ενσωματώνουν επίσης κάποια αίσθηση της πατρίδας”, είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας Allan Ungar σε δηλώσεις του στο Collider για το «Ληστής με Στυλ», που αποτελεί από τις πρώτες του μεγάλου μήκους ταινίες.

“Καθώς ξεκινάω τις πρώτες μου σκηνοθετικές προσπάθειες, επιλέγω έργα που θα μου επιτρέψουν να βελτιώσω τις δεξιότητες που είχα ήδη αρχίσει να αναπτύσσω, αλλά τελικά θα με διαμορφώσουν σε έναν αξιόπιστο σκηνοθέτη”, μοιράστηκε ακόμα.

Στη συνέχεια, ο Ungar είπε τα ακόλουθα: “Ωστόσο, στο πίσω μέρος του μυαλού μου εξακολουθούσα να ήθελα η ταυτότητα των ταινιών μου να έχει κάποια σχέση με το τι σημαίνει πατρίδα. Με μια χώρα τόσο πλούσια στην ιστορία της, ένιωσα ότι ήταν θέμα χρόνου να βρω μια ιστορία που είχε όλα τα σωστά στοιχεία για να κάνω μια δυνατή και πειστική ταινία με την οποία οι άνθρωποι όχι μόνο θα μπορούσαν να σχετίζονται, αλλά και που θα έβγαιναν έξω και θα ήθελαν πραγματικά να παρακολουθήσουν. Έτσι ένιωσα για το Bandit.”

 

Η ταινία «Ληστής με Στυλ», σε σκηνοθεσία Allan Ungar με τους Josh Duhamel, Elisha Cuthbert, Nestor Carbonell, Mel Gibson, Keith Arthur Bolden, Swen Temmel, Dylan Flashner, Olivia d’Abo, Claire Bronson κυκλοφορεί 27 Οκτωβρίου 2022 στα Village Cinemas.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).