Ο Steven Spielberg και πώς η πανδημία τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να κάνει το «The Fabelmans»

Η ταινία «The Fabelmans» σε σκηνοθεσία Steven Spielberg από σενάριο του ίδιου με τον Tony Kushner (βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού συγγραφέα, που είναι γνωστός για τα έργα του Angels in America και Caroline, or Change) κάνει πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου 2022 στα Village Cinemas. Ωστόσο, αν δεν ήταν η πανδημία του COVID-19 ενδεχομένως η αναμενόμενη ταινία του Spielberg να μην υπήρχε ούτε σαν σκέψη.

Η περίληψη της ταινίας, που είναι βασισμένη στην παιδική ηλικία του Steven Spielberg, είναι η εξής: “Μια βαθιά προσωπική απεικόνιση της αμερικάνικης παιδικής ηλικίας κατά τον 20ο αιώνα, η ταινία «The Fabelmans» είναι η ιστορία ενηλικίωσης ενός νεαρού αγοριού που ανακαλύπτει ένα καταστροφικό οικογενειακό μυστικό και μια εξερεύνηση της δύναμης των ταινιών να αποκαλύπτουν την αλήθεια για τους άλλους και τους ίδιους μας τους εαυτούς.” Στο «The Fabelmans» συμμετέχουν οι Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle, Jeannie Berlin, Julia Butters, Keeley Karsten, Robin Bartlett, Judd Hirsch, Oakes Fegley, Chloe East.

“Θυμάμαι, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν, παρακολουθούσαμε συνεχώς τις αναφορές για το τι συνέβαινε σε όλη τη χώρα και τον κόσμο και σκεφτόμουν συνέχεια: Τι θα σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα; Πόσο μακριά θα μας οδηγήσει αυτή η πανδημία;” μοιράστηκε ο γνωστός σκηνοθέτης σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter.

 

“Και στη συνέχεια σκέφτηκα: Λοιπόν, αν πρόκειται να πω μια ιστορία που πάντα ήθελα να πω, για την ενηλικίωση σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή οικογένεια με μια πολύ ιδιαίτερη μητέρα και πατέρα, αυτή (σ.σ. η πανδημία) μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή, με όλο τον χρόνο που είχα στα χέρια μου, να καθίσω με τον Tony και να αποφασίσουμε να τη γράψουμε μαζί στο Zoom γιατί δεν ήξερα πού πήγαινε η κατάσταση. Τελικά, η πρόθεσή μου ήταν πως: αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βγάλω από μέσα μου τώρα!”.

Πηγές

Avatar
Ο Christos Arfanis (ελληνικά: Χρήστος Αρφάνης) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι βραβευμένος σε Ελλάδα και Εξωτερικό δημιουργός ταινιών (παραγωγός ταινιών, σεναριογράφος και σκηνοθέτης), αρθρογράφος ψυχαγωγίας και παραγωγός μουσικής. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε άρθρα σχετικά με τα οπτικοακουστικά μέσα (ταινίες και σειρές) και σε συνεντεύξεις διάφορων ταλέντων (ηθοποιούς, σκηνοθέτες κ.λπ.).