Το Μενού: Βασίζεται σε αληθινή ιστορία η νέα ταινία τρόμου;

Στη νέα ταινία τρόμου «Το Μενού» σε σκηνοθεσία Mark Mylod, σύμφωνα με την επίσημη περίληψή της “ένα νεαρό ζευγάρι (Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult), ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί του Βορειοδυτικού Ειρηνικού για να δειπνήσει σε ένα πριβέ εστιατόριο, όπου ο μοναχικός, παγκοσμίως καταξιωμένος, Σεφ Julian Slowik (Ralph Fiennes) έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού γευσιγνωσίας για εκλεκτούς πελάτες. Όλοι οι συνδαιτυμόνες θα βιώσουν άγρια και βίαια σκηνικά, καθώς εμφανίζονται ολοένα και πιο απρόσμενα πιάτα. Το κίνητρο του Σεφ Slowik πίσω από το περίτεχνο μενού είναι ο καταλύτης για ένα συγκλονιστικό φινάλε.” Είναι όμως βασισμένη σε αληθινά γεγονότα;

Σε συνέντευξή του στο τεύχος Οκτωβρίου του Περιοδικού Empire, ο Mylod αναφέρθηκε στο πώς ένα γεύμα στη Νορβηγία αποτέλεσε την έμπνευση της ταινίας. “Η ιδέα προήλθε από μια εμπειρία που είχε ο Will Tracy (σ.σ. ο οποίος έγραψε το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Seth Reiss) στη Νορβηγία. Ήταν σε φάση φαγητού, έψαχνε για τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και του είπαν να πάει σε αυτή την αποβάθρα και να «περιμένει οδηγίες». Είχαν πληρώσει όλα αυτά τα χρήματα, έτσι απλά εμπιστεύτηκαν την εμπειρία.”

Αν και ο Mark Mylod δεν αναφέρθηκε στο φαγητό που μπορεί να συνάντησε ο Will Tracy σε εκείνη την αποβάθρα, η περίληψη της ταινίας μας δίνει μια μικρή γεύση. “Ενώ η ταινία είναι κωμική, υπάρχουν και στοιχεία θρίλερ και τρόμου. “Μου αρέσουν πράγματα που δεν μπορείς να βάλεις εύκολα σε ένα κουτί”,  δήλωσε στη συνέχεια ο σκηνοθέτης.

 

«Το Μενού» σε σκηνοθεσία Mark Mylod κυκλοφορεί 17 Νοεμβρίου 2022 στα Village Cinemas με πρωταγωνιστές τους Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult, John Leguizamo, Hong Chau, Janet McTeer, Aimee Carrero, Judith Light, Paul Adelstein, Arturo Castro, Rob Yang, Christina Brucato, Reed Birney, Michael A. Dean, Mel Fair, Adam Aalderks, Mark St. Cyr και Peter Grosz.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).