«Wakanda Forever», βάζει τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή της Marvel

Η νέα ταινία της Marvel, το «Black Panther: Wakanda Forever» βάζει τις γυναίκες στο προσκήνιο, σε μια ταινία η οποία δεν επικεντρώνεται μόνο τυπικά σε αυτές αλλά παρουσιάζει μια φυσική ιστορία, σύμφωνα με τον παραγωγό Nate Moore.

Μετά τον πρόωρο θάνατο του Chadwick Boseman το 2020, πρωταγωνιστή της ταινίας «Black Panther» οι συμπρωταγωνιστές του και ο κόσμος θρήνησαν την απώλεια ενός μνημειώδους ταλέντου. Εν μέσω της θλίψης, ωστόσο, έπρεπε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη συνέχεια, «Black Panther: Wakanda Forever». Η Marvel πήρε την απόφαση να “σκοτώσει” τον χαρακτήρα σε μια συνέχεια, αντί να βάλει κάποιον άλλο να παίξει τον ρόλο του Boseman.

Αναφορικά με την ύπαρξη γυναικών σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Moore δήλωσε τα παρακάτω: “Ήταν απλώς η σωστή ιστορία για να ειπωθεί. Εννοώ, αυτοί ήταν οι χαρακτήρες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον θάνατο του T’Challa”.

Η περίληψη της ταινίας «Black Panther: Wakanda Forever» είναι η εξής: “Μετά τον θάνατο του Βασιλιά T’Challa, η βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η πριγκίπισσα Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και οι ελίτ πολεμίστριες Dora Milaje αγωνίζονται για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Όταν ο Namor (Tenoch Nuerta), ο βασιλιάς ενός κρυμμένου υποθαλάσσιου έθνους, τους προειδοποιεί ότι πλησιάζει μία παγκόσμια απειλή που σκοπεύει να αντικρούσει με δυσάρεστες μεθόδους, οι κάτοικοι της Wakanda ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την ατρόμητη πολεμίστρια Nakia (Lupita Nyong’o) και τον Everett Ross (Martin Freeman), ώστε να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το βασίλειο της Wakanda.

 

Το «Black Panther: Wakanda Forever» κυκλοφορεί 10 Νοεμβρίου 2022 στα Village Cinemas.

Πηγές

https://www.filmy.gr/movies-database/black-panther-wakanda-forever/

https://www.youtube.com/watch?v=pvEUacJ2lhk

https://www.looper.com/1077126/focusing-on-the-women-in-black-panther-wakanda-forever-made-the-most-sense-in-the-wake-of-tchallas-passing/

 

Avatar
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).