Ο Russell Crowe μοιράζεται τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά την σκηνοθεσία της ταινίας «Poker Face: Ο Τζογαδόρος»

Η ταινία «Poker Face: Ο Τζογαδόρος» που θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022 στη χώρα μας, είναι η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Russell Crowe μετά το «The Water Diviner» του 2014. Έπειτα από 8 χρόνια απουσίας από τον χώρο που τον ανέδειξε, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε στο RadioTimes.com για τον λόγο της απουσίας του.

“Είχα μια πολύ ατυχή κατάσταση μετά το «The Water Diviner» γιατί στην πραγματικότητα έπρεπε να είχα προχωρήσει κατευθείαν στην επόμενη ταινία και έπειτα σε μια επόμενη ταινία”, μοιράστηκε ο Crowe. “Αλλά ο στενός συνεργάτης μου, ο Andrew Lesnie, ο οποίος ήταν φίλος μου για 20 και πλέον χρόνια, πέθανε και ήταν ο Costello για τον Abbott μου*, αν ξέρετε τι εννοώ. Το βρήκα πολύ, πολύ δύσκολο στη σκέψη να είμαι σε ένα σετ (σ.σ. χωρίς αυτόν).”

“Είχαμε μεγαλώσει με κάθε επιρροή κινηματογραφικά να είναι ίδια, τελειώναμε ο ένας τις προτάσεις του άλλου, ήμασταν απλώς δύο μισά του συνόλου και το να χάσω αυτό μου απέσυρε πραγματικά την ορμή που ήθελα να σκηνοθετήσω”, είπε συμπληρωματικά ο Russell Crowe.

 

Η περίληψη για την ταινία «Poker Face: Ο Τζογαδόρος» είναι η εξής: “Ένας δισεκατομμυριούχος προσκαλεί κάποιους παιδικούς του φίλους για μια βραδιά Poker. Μεταξύ τους υπάρχει μια σχέση αγάπης αλλά και ανταγωνισμού που πολλές φορές φτάνει σε οριακό σημείο ίσως αυτή τη φορά και επικίνδυνο.”
Σε σκηνοθεσία Russell Crowe με τους Liam Hemsworth, Lynn Gilmartin, Elsa Pataky, Russell Crowe, Brooke Satchwell, Jacqueline McKenzie, RZA, Matt Nable, Daniel MacPherson, Jack Thompson το «Poker Face: Ο Τζογαδόρος» κυκλοφορεί την 1η Δεκεμβρίου 2022 στα Village Cinemas.

*Οι Abbott και Costello ήταν κλασικό ντουέτο Αμερικανών κωμικών ηθοποιών που ξεκινώντας από επιθεωρήσεις και ραδιοφωνικές εκπομπές αναδείχθηκαν εξαίρετοι ηθοποιοί του κινηματογράφου από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.

Πηγές
Avatar
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).