Παράξενες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε

Υπάρχουν αναμφίβολα αρκετές παράξενες Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ωστόσο, πιστεύουμε πως έχουμε να σας προτείνουμε τις δύο ίσως πιο αλλόκοτες γιορτινές ταινίες που θα μπορούσατε να δείτε ποτέ.
Η πρώτη παράξενη ταινία έχει το όνομα Santa Claus, ωστόσο είναι πιο γνωστή με τον τίτλο Santa Claus vs. the Devil και στη συνέχεια θα καταλάβετε το λόγο. Το Santa Claus είναι μια μεξικάνικη ταινία φαντασίας του 1959 σε σκηνοθεσία Rene Cardona, ο οποίος έχει γράψει το σενάριο μαζί με τον Adolfo Torres Portillo. Στην ταινία, ο Άγιος Βασίλης εργάζεται στο διάστημα και μάχεται με ένα δαίμονα που ονομάζεται Pitch, τον οποίο έστειλε στη Γη ο Lucifer για να καταστρέψει τα Χριστούγεννα, σκοτώνοντας τον Άγιο Βασίλη και αναγκάζοντας όλα τα παιδιά της Γης να κάνουν το κακό.

Δεύτερη στη λίστα είναι η ταινία που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η χειρότερη Χριστουγεννιάτικη ταινία που γυρίστηκε ποτέ. Η πλοκή της αμερικανικής ταινίας φαντασίας – musicial του 1972 ακολουθεί τις προσπάθειες του Άγιου Βασίλη να απελευθερώσει το έλκηθρό του από την άμμο μιας παραλίας της Florida, με τη βοήθεια παιδιών της περιοχής. Όπως μαρτυράει και ο τίτλος του Santa and the Ice Cream Bunny, στην ταινία κάνει την εμφάνισή του και ένας λαγός, ο οποίος ήρθε οδηγώντας ένα παλιό πυροσβεστικό όχημα μετά από επίκληση από τον Rebel, το σκύλο των παιδιών.

Αυτές λοιπόν ήταν δύο παράξενες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε.

Σημείωση: Το άρθρο με μερικές αλλαγές δημοσιεύθηκε αρχικά στο Three Pixels Lab στις 27 Νοεμβρίου 2021.

 

Πηγές

https://threepixelslab.gr/movies-series/111953/paraksenes-christougenniatikes-tainies-pou-prepei-deite/

https://www.imdb.com/title/tt0053241/

https://www.imdb.com/title/tt0138074/

Avatar
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).