The Nightmare Before Christmas: Τρελά fan theories για την αγαπημένη μας ταινία 

Τα fan theories είναι μια μορφή σύγχρονης κριτικής στην οποία οι θαυμαστές, συχνά ταινιών, σειρών, βιβλίων, βιντεοπαιχνιδιών ή ακόμα και χαρακτήρων στα προαναφερθέντα μέσα, δημιουργούν και αναλύουν μια νέα ερμηνεία του τι πραγματικά συνέβη, στις αγαπημένες τους ιστορίες και στους ήρωες αυτών.

Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά σε ένα τρελό fan theory για μια από τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες, το The Nightmare Before Christmas, γνωστό στην Ελλάδα με τον τίτλο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης.

Υπάρχει μια πληθώρα fan theories θαυμαστών για την κλασική ταινία βασισμένη σε μια ιστορία του Tim Burton και μερικές είναι πολύ ρεαλιστικές. Ωστόσο ένα από τα πιο σκοτεινά παρουσιάζει ότι όλοι οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες είναι απλώς πτώματα που έχουν έρθει ξανά στην ζωή. Ο χρήστης του Reddit που ανέπτυξε την παραπάνω θεωρία, έθεσε σαν επιχείρημα ότι λόγω της εμφάνισής τους, οι χαρακτήρες στο Halloween Town είναι είτε
άνθρωποι που πέθαναν είτε τέρατα που αναγκάστηκαν να εργαστούν στη μετά θάνατον ζωή.

Η Σάλι φαίνεται πάλι πως διαμελίστηκε επειδή ήταν μάγισσα, γι’ αυτό είναι μια κούκλα στη μετά θάνατον ζωή της, με όλα τα άκρα της ραμμένα μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ, αναφορικά με τον Jack Skellington, βασικό πρωταγωνιστή της ταινίας The Nightmare Before Christmas, υπάρχει το fan theory ότι είναι κέλτικος δαίμονας.

Πήγες

Avatar
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).