Εκτός Ελέγχου: Η νέα περιπέτεια δράσης με τον Gerard Butler

Το Plane (που κυκλοφορεί στην χώρα μας με τον ελληνικό τίτλο «Εκτός Ελέγχου») ακολουθεί την ιστορία ενός πιλότου που θα βρεθεί στη δίνη μιας εμπόλεμης ζώνης επειδή μια καταιγίδα τον αναγκάζει να προσγειώσει το επιβατικό αεροσκάφος του.
Η ταινία ανακοινώθηκε το 2016 και έκτοτε άλλαξε πολλά χέρια εταιρειών, μέχρι την στιγμή της κυκλοφορίας της. Συγκεκριμένα, το Plane αγοράστηκε από τη Lionsgate το 2019, πουλήθηκε έπειτα στα Solstice Studios το 2020 και αποκτήθηκε ξανά τελικά από τη Lionsgate το 2021.
Η επίσημη σύνοψη της ταινίας είναι η εξής: “Ο πιλότος Μπρόντι Τόρανς προβαίνει σε αναγκαστική προσγείωση όταν μια τρομερή καταιγίδα κάνει σοβαρή ζημιά στο επιβατηγό αεροσκάφος του. Το μέρος όμως που προσγειώνονται, η νήσος Τζόλο στις Φιλιππίνες, είναι εμπόλεμο, και οι επιβάτες θα βρεθούν όμηροι των ντόπιων οπλαρχηγών. Με την αποστολή διάσωσης να μην μπορεί να τους εντοπίσει και με τον χρόνο να κυλάει εις βάρος τους, ο Μπρόντι αποφασίζει να συμμαχήσει με έναν φυγά κατάδικο που βρίσκονταν ανάμεσα στους επιβάτες, και μαζί θα οργανώσουν την απόδραση από το νησί.”
Σε συνέντευξή του ο Gerard Butler μοιράστηκε πληροφορίες για τις σκηνές δράσεις που έλαβαν χώρα στο αεροσκάφος: Κατασκευάσαμε ολόκληρο το σώμα ενός αεροσκάφους και το βάλαμε σε ένα αντίζυγο που μας πέταγε κάτω […] Κάποια στιγμή ένας κάμεραμαν έπεσε κυριολεκτικά πάνω. Ήταν δεμένος γιατί ήταν πολύ βίαιο. Νομίζω ότι αυτό δίνει στο κοινό την αίσθηση ότι είναι πραγματικά μαζί μας στο πιλοτήριο.
Η νέα ταινία του Butler «Εκτός Ελέγχου», της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στο Πουέρτο Ρίκο, αποτελεί το σεναριακό ντεμπούτο του Βρετανού συγγραφέα Charles Cumming, γνωστός για τα κατασκοπευτικά του μυθιστορήματα, σε μια εργασία μάλιστα η οποία δεν αποτελεί διασκευή από κάποιο βιβλίο του.

Η ταινία «Εκτός Ελέγχου» ειναι σε σκηνοθεσία Jean-François Richet, ενώ συμμετέχουν οι Gerard Butler, Mike Colter, Yoson An, Daniella Pineda, Paul Ben-Victor, Remi Adeleke, Evan Dane Taylor, Joey Slotnick και κυκλοφορεί 26 Ιανουαρίου 2023 στα Village Cinemas.
Πηγές
Avatar
Ο Christos Arfanis (ελληνικά: Χρήστος Αρφάνης) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι βραβευμένος σε Ελλάδα και Εξωτερικό δημιουργός ταινιών (παραγωγός ταινιών, σεναριογράφος και σκηνοθέτης), αρθρογράφος ψυχαγωγίας και παραγωγός μουσικής. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε άρθρα σχετικά με τα οπτικοακουστικά μέσα (ταινίες και σειρές) και σε συνεντεύξεις διάφορων ταλέντων (ηθοποιούς, σκηνοθέτες κ.λπ.).