Αστερίξ & Οβελίξ επιστρέφουν για πέμπτη φορά στους κινηματογράφους

Η ταινία Αστερίξ & Οβελίξ στο Δρόμο για την Κίνα (με Αυθεντικό Τίτλο Astérix & Obélix: L’Empire du Milieu και εναλλακτικό τίτλο στα αγγλικά Asterix & Obelix: The Middle Kingdom) κυκλοφορεί 2 Φεβρουαρίου 2023 στα Village Cinemas.

Σε σκηνοθεσία Guillaume Canet, στην ταινία συμμετέχουν οι Marion Cotillard, Vincent Cassel, Mélanie Thierry, Guillaume Canet, José Garcia, Gilles Lellouche, Pierre Richard και Linh-Dan Pham.

Τον Νοέμβριο του 2017, το περιοδικό Le Film Français αποκάλυψε ότι οι Éditions Albert René, οι παραγωγοί Alain Attal και Yohan Baiada θα έκαναν μια νέα live action ταινία μεγάλου μήκους που δεν θα βασίζεται σε κόμικ άλμπουμ του Αστερίξ και ότι οι αγαπημένοι μας Γαλάτες θα ταξίδευαν αυτή την φορά στην Κίνα, με τα γυρίσματα να έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Guillaume Canet ανακοίνωσε ότι θα σκηνοθετούσε την ταινία και θα έπαιρνε τον ρόλο του Αστερίξ, ενώ ο Gilles Lellouche θα συμπρωταγωνιστούσε ως Οβελίξ. Σε προηγούμενες live action ταινίες του Αστερίξ, τον ρόλο του Οβελίξ έπαιζε πάντα ο Gérard Depardieu, ο οποίος ήταν ο κατά τον Albert Uderzo, συνδημιουργό του Αστερίξ, ο ηθοποιός που προτιμούσε ιδανικά για τον ρόλο. Απαντώντας στο casting του Gilles Lellouche ως Obelix, ο Depardieu είπε ότι δεν ήταν απογοητευμένος καθώς δεν έχει το μονοπώλιο στον ρόλο.

Η επίσημη περίληψη της ταινίας Αστερίξ & Οβελίξ στο Δρόμο για την Κίνα είναι η εξής: “Βρισκόμαστε στο έτος 50 π.Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκίνησε ένας προδότης πρίγκιπας. Με τη βοήθεια ενός Φοίνικα εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σασ-Γι, καταφεύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από τους δύο γενναίους πολεμιστές Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι χάρη στο μαγικό τους φίλτρο διαθέτουν υπεράνθρωπη δύναμη. Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι και μια περιπέτεια στο δρόμο προς την Κίνα. Όμως ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, κατευθύνονται επίσης προς το Μέσο Βασίλειο.”

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία κυκλοφορεί και με μεταγλώττιση στα ελληνικά, με τις φωνές των: Πάρις Παρασκευάδης-Πλάνετς (Αστερίξ), Κώστας Τερζάκης (Οβελίξ), Αλμπέρτο Εσκενάζυ (Καίσαρας), Άρτεμις Ματαφιά (Κλεοπάτρα), Μυρτώ Ναούμ (Τατ Αν), Νίκη Γρανά (πριγκίπισσα Φου Γι), Βαγγέλης Χαλκιαδάκης (Ντεν Σιν Κουίν), Τάκης Σακελλαρίου (Πανοραμίξ), Κώστας Αποστολίδης (Πολυσπορίς), Τάσος Νταπαντάς (Κακοφωνίξ), Ράφαελ Αριστοτέλους (πρίγκιπας Ντου Ντεν), Κωνσταντίνος Στελλούδης (Καπετανίξ). Την Σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Κώστας Αποστολίδης, ενώ την Μετάφραση ο Κωστής Σωχωρίτης.
Πηγές

 • https://youtu.be/g95vrWrFUjg

Avatar
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).