Η σκηνή από το Skyfall που αποτελεί αυτοσχεδιασμό του Craig

Καθώς περιμένουμε την ανακοίνωση του νέου ηθοποιού που θα ερμηνεύσει τον γνωστό κινηματογραφικό χαρακτήρα του James Bond, ας δούμε σήμερα μια πολύ γνωστή σκηνή από την πιο επιτυχημένη ταινία James Bond μέχρι σήμερα, η οποία μάλιστα είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού.

Το Skyfall δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη ταινία James Bond με τον Daniel Craig, αλλά ακόμα, σύμφωνα με την λίστα του Box Office Mojo είναι η ταινία που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλη στο franchise του 007.

Όπως με κάθε ταινία που σέβεται το θεατή της, η εναρκτήρια σκηνή στοχεύει πάντα να είναι κάτι ξεχωριστό, προθερμαίνοντάς μας σαν κοινό για τι θα δούμε στην υπόλοιπη ταινία. Οι ταινίες του James Bond δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς σε όλες τις ταινίες του franchise, από τα πρώτα λεπτά αποκτάμε την ιδέα πως θα γίνουμε μάρτυρες μιας ακόμα γεμάτης δράση αποστολής για τον 007.

 

 

Σε συνέντευξή του για το GQ, ο Craig αποκάλυψε ότι το φτιάξιμο του κοστουμιού του έχει να κάνει περισσότερο με τον πραγματικό άντρα που είναι ο Bond, παρά με τον χαλαρό, ευγενικό ήρωα που οι οπαδοί του έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε να είναι. Ακόμη και μετά από όλες τις τρελές αποδράσεις στις οποίες πέρασε ο ήρωας, εκείνη τη στιγμή η υπομονή του πράκτορα πραγματικά δοκιμάζεται, κάτι που ο ηθοποιός σκέφτηκε ενστικτωδώς να επιδείξει κατά το γύρισμα της εναρκτήριας σκηνής.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στο δημοσίευμα του GQ, ο Daniel Craig ανέφερε στη συνέντευξη ότι η στιγμή δεν ήταν στο σενάριο, αλλά την αυτοσχεδίασε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και τελικά κατέληξε να μπει στο final cut του Skyfall. “Συνειδητοποίησα γιατί ήρθε αυτό, γιατί το έκανε: γιατί φοβάται. Είναι τρομοκρατημένος“, είπε ο Craig. “Μόλις πήδηξε στο πίσω μέρος του τρένου. Δεν είναι χαλαρός. Πραγματικά δεν είναι χαλαρός σε εκείνο το σημείο.”

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).