Dear Manouka, η νέα γαστρονομική άφιξη στο Παγκράτι

Στον γραφικό πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα στο Παγκράτι, στον αριθμό 8, βρίσκεται το «Dear Manouka,», το νέο wine bar-restaurant που έχει εντυπωσιάσει για την ποιότητα στην γεύση, τη λίστα κρασιών, τα κοκτέιλ και την funky fusion κουζίνα που ενέπνευσε και δένει αρμονικά με το ξεχωριστό περιβάλλον.

Μέσα σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο του 1890, οι ροζ και πορτοκαλί τοίχοι, τα δύο δωμάτια που έχουν μετατραπεί σε cozy σάλες, η μπάρα, τα μεταλλικά τραπέζια και οι βελούδινες λεπτομέρειες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό με την υπογραφή του Studiomateriality, που ανέλαβε το interior design. Παράλληλα, όσο καλοκαιριάζει, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους και στον εξωτερικό χώρο, στον όμορφο πεζόδρομο.

Έχοντας αφιερώσει ένα δωμάτιο αποκλειστικά στο κρασί, μετατρέποντάς το σε επισκέψιμο κελάρι, ο Σωκράτης Βρακάς που έχει επιμεληθεί την λίστα, προτείνει ογδόντα ετικέτες από διεθνή και εγχώριο αμπελώνα. Ο Γιάννης Πισσάς έχει δημιουργήσει υψηλού επιπέδου προτάσεις στα κοκτέιλ: Rum Fashioned Guanciale με ρούμι fat washed guanciale, σιρόπι σφενδάμου κι αρωματικά bitters, Pop margarita με τεκίλα Blanco, cordial από τσίλι και καλαμπόκι, triple sec, lime και τριμμένο καλαμπόκι και Cherry Negroni με blend από βερμούτ μαγειρεμένο με κεράσι, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές με τις οποίες αξίζει να συνοδεύσει κάποιος την γευστική του εμπειρία. Τα γλυκά τα έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου από το Zillers.