Η Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει το Δίκτυο Climanet για τη μετατροπή των Ιωαννίνων σε μία κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη

Ιωάννης Βουγιούκας (Διευθύνων Σύμβουλος Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου)

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση για την ίδρυση του Δικτύου Climanet προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή της στη συνεργασία των πόλεων που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την επίτευξη της κλιματικής
ουδετερότητας έως το 2023. Η συμμετοχή των Ιωαννίνων στη συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μία αναπτυξιακή ευκαιρία με πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς, όπως η ενέργεια, τα κτίρια, η διαχείριση αποβλήτων και οι μεταφορές, μαζί με σχετικά επενδυτικά σχέδια, η οποία θα καταστήσει τα Ιωάννινα μία πόλη-πρότυπο για ένα βιώσιμο μέλλον.
Παρόντες στην ιδρυτική υπογραφή του Δικτύου ήταν ο Δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο Αντιδήμαρχος Αθήνας Χρήστος Τεντόμας, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νικόλαος Μπασακίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού Χάρης Τρίκης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης χαιρέτησαν τις εργασίες οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου και Ευθύμιος Μπακογιάννης. Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών υπέγραψε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Με όραμα τη δημιουργία μίας πόλης που θα είναι πιο πράσινη, πιο καθαρή και πιο υγιής για τους κατοίκους της, η Τράπεζα Ηπείρου χρηματοδοτεί έργα πράσινης μετάβασης και καθαρής ενέργειας.
Επιπλέον, συμμετέχει σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΑΤ ΑΕ με έμφαση την πράσινη
χρηματοδότηση.