Pamper yourself!

Ήρθε η εποχή να φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας! Όλη τη χρονιά τρέχαμε για δουλειές -που δεν τελειώνουν ποτέ, κουραζόμασταν αλλά συνεχίζαμε και συχνά παραμελούσαμε τον εαυτό μας… Τώρα όμως κάτι πρέπει να κάνουμε για μας! Ας επανορθώσουμε!

Το μάθημα της ημέρας

Σήμερα θα επικεντρωθούμε σε δύο όχι και τόσο οικείες μας λέξεις: ενσυνειδητότητα και αυτοσυμπόνια. Με τον όρο ενσυνειδητότητα εννοούμε το να δεχόμαστε την πραγματικότητα όπως είναι. Δηλαδή, να δεχόμαστε πως οι δυσκολίες στη ζωή είναι αναπόφευκτες ώστε να μην βιώνουμε συνεχώς εσωτερικές συγκρούσεις, αλλά σταδιακά να βρούμε την ισορροπία και τη γαλήνη. Αυτοσυμπόνια είναι ουσιαστικά να είμαστε καλοί με τον εαυτό μας και να αποφεύγουμε τη συνεχή και σκληρή αυτοκριτική που δεν μας ωφελεί. Η αυτοσυμπόνια είναι  νέος όρος της ψυχολογίας και μελετήθηκε από την ψυχολόγο Kristin Neff. Σύμφωνα με την ίδια είναι μια έννοια που αποτελείται από τρία βασικά συστατικά: την ευγένεια απέναντι στον εαυτό, την αποδοχή της ανθρώπινης φύσης και την ενσυνειδητότητα στην οποία μόλις αναφερθήκαμε. Οπότε: Μήπως αντί να είμαστε συνεχώς οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας και να μην ικανοποιούμαστε με τίποτα… να μας αγκαλιάσουμε;

Καλές συνήθειες!

Δείξε στον εαυτό σου ότι τον φροντίζεις. Πώς; Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  • Να πίνεις πολύ νερό και να μειώσεις την ποσότητα πρόσληψης ζάχαρης, αλκοόλ και καφεΐνης.
  • Να κοιμάσαι αρκετά, για να ξυπνάς με όρεξη για κάθε νέα μέρα.
  • Να ξεκουράζεσαι και να αποσυνδέεσαι! Δηλαδή; Μην απασχολείς το μυαλό σου όση ώρα είσαι ξύπνιος/α με θέματα εργασίας ούτε με υποχρεώσεις. Λέμε συχνά ότι δεν γίνεται… κι όμως! Όλοι μπορούμε να βρούμε λίγη ώρα ακόμα και πριν κοιμηθούμε για να χαλαρώσουμε, να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί και να αποφορτιστούμε.

Keep in mind

H έλλειψη αυτοφροντίδας μας αγχώνει περισσότερο!

Η αυτοφροντίδα μας κάνει πιο ανθεκτικούς ψυχικά. Αντίθετα, όταν προσπαθούμε συνέχεια να καλύπτουμε τις ανάγκες των άλλων και παραμελούμε πάντα τον εαυτό μας, εξαντλούμαστε και αποδυναμωνόμαστε.

Self-care 

Tι μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι για να φροντίσουμε το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά μας; Πάρτε μερικές ιδέες!

– Ενυδάτωση! Μπορεί οι κρέμες να σας φαίνονται βαριές… κι όμως το καλοκαίρι που παραμονεύει ο κίνδυνος αφυδάτωσης πρέπει να ενυδατωνόμαστε καθημερινά. Επιλέξτε τα σωστά για την επιδερμίδα σας προϊόντα και εντάξτε τα στην καθημερινή σας ρουτίνα.

– Απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα! Γιατί προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί το αντηλιακό μας, αλλά και να γίνει πιο απαλό και φυσικά πιο λαμπερό.

Tip

Μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία σε πρόσωπο και μάτια!

– Τα leave in conditioner με δείκτη προστασίας SPF αποτελούν ασπίδα προστασίας για τα μαλλιά μας το καλοκαίρι, όπως βέβαια και τα αντηλιακά μαλλιών. Τα όμορφα καπέλα και τα μαντήλια προστατεύουν τα μαλλιά μας από τη διαρκή έκθεση στον ήλιο. Εντάξτε τα στην καθημερινότητά σας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ήξερες ότι…

  • Το Φερουλικό Οξύ είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο κυτταρικά τοιχώματα των φυτών. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν συνδυαστεί με βιταμίνες C και E, το φερουλικό οξύ αποκτά έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες!
  • Το Φασκόμηλο εξισορροπεί την επιδερμίδα καθώς μειώνει την υπερβολική λιπαρότητα αλλά και την υπερβολική ξηρότητα! Λειτουργεί ως φυσικός τονωτικός και στυπτικός παράγοντας.
  • Το Έλαιο Αγριοτριανταφυλλιάς διαθέτει υψηλές θρεπτικές ιδιότητες παρέχοντας στην επιδερμίδα όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Το λυκοπένιο βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας και ανανεώνει το δέρμα άμεσα.
  • Τo Βαλσαμόλαδο θεωρείται κορυφαίο για πολλές χρήσεις. Η υπερικίνη που περιέχει δρα ευεργετικά σε πολλές περιπτώσεις όπως αϋπνία, καψίματα, έρπη, σπυράκια, αιμορροΐδες, ψύξεις, κιρσούς, κάλλους, ρευματοπάθειες, συγκάματα, δερματικά εξανθήματα.
  • Τα προϊόντα από βούτυρο karite είναι ιδανικά για την: Ανάπλαση, Αναγέννηση και Ενυδάτωση της ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας του προσώπου, του σώματος, των χειλιών, των χεριών και τη φροντίδα των μαλλιών!