Πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών “Για την προστασία και τη διαφύλαξη των ωκεανών μας”

Η UrbanAct υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών αφιερωμένο στην προστασία της θάλασσας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών.

Τρεις μεγάλες τοιχογραφίες θα υλοποιηθούν φέτος, μία στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, μία στο λιμάνι του Πειραιά και μία στο νησί της Σαντορίνης. Το πρόγραμμα ξεκινά με την τοιχογραφία στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά με τη συμμετοχή του καλλιτέχνη Life In Colour την περίοδο 19-25 Ιουνίου 2023.

Για αυτήν την τοιχογραφία ο Life In Colour επέλεξε ως κεντρικό στοιχείο για την “Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών” το δελφίνι, ένα ζώο ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια που συμβολίζει την ελευθερία, την ισορροπία και την αρμονία. Συμβολίζει επίσης την ανάσταση. Ταυτόχρονα, έχει μια παιχνιδιάρικη προσωπικότητα που μας θυμίζει ότι πρέπει να βλέπουμε τη ζωή με χαρούμενη αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Γι’ αυτό και “απευθύνεται” σε ανθρώπους που είναι ευγενικοί, φιλήσυχοι και έχουν βαθιά εσωτερική δύναμη. Το δελφίνι είναι ένα ζώο που συνδέει συμβολικά τους ωκεανούς με τις «κλειστές» θάλασσες όπως η Μεσόγειος και το Αιγαίο, δείχνοντας τη μεγάλη σημασία της παρουσίας του. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Πειραιά, τη φιλοξενία του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και την αποκλειστική χορηγία της Virgin Voyages.