Το ΤikTok μπαίνει δυναμικά στο online shopping!

To TikTok – και συγκεκριμένα η μητρική του, ByteDance, φιλοδοξεί να γίνει ο μεγάλος “αντίπαλος” της Amazon και της Shein.

To τελευταίο διάστημα οι χρήστες της εφαρμογής στη Βρετανία βλέπουν μια νέα λειτουργία αγορών στην με το όνομα “Trendy Beat”. Εκεί μπορούν να βρουν αντικείμενα τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε βίντεο. Τα είδη που διαφημίζονται αποστέλλονται από την Κίνα, από εταιρία που ανήκει στην ByteDance.

Στα χνάρια της Amazon

Το μοντέλο μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο της Amazon και διαφέρει πολύ από αυτό που ακολουθούσε μέχρι στιγμής. Ειδικότερα, τώρα επιτρέπει σε άλλους πωλητές να πωλούν αντικείμενα μέσω του TikTok Shop, το οποίο εισπράττει μια μικρή προμήθεια. Όμως, στο εξής θα εισπράττει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της λειτουργίας Trendy Beat στο TikTok.

ByteDance: Η υψηλότερης αξίας ιδιωτική start-up στον κόσμο

Αυτό που απασχολεί τώρα πολύ την ByteDance είναι να υπάρξουν νέα έσοδα τα οποία θα  μπορούν να δικαιολογήσουν την αποτίμησή της σε 300 δισ. δολάρια, που την καθιστά στην υψηλότερης αξίας ιδιωτική start-up στον κόσμο, πριν εισέλθει στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο η ByteDance κατασκευάζει μια ηλεκτρονική μονάδα λιανικής, που θα ανταγωνίζεται εταιρίες όπως η Shein και η εφαρμογή Temu του Pinduoduo, που είναι ένας ιστότοπος με φθηνά προϊόντα και ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήξερες ότι

  • Η Amazon δεσμεύτηκε να προσλάβει τουλάχιστον 5.000 πρόσφυγες την επόμενη τριετία στην Ευρώπη, δεδομένου ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη κρίση εκτοπισμένων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Η Shein κατάφερε να σπάσει τα κοντέρ στον χρόνο παραγωγής, βγάζοντας κατά μέσο όρο 3.000 νέα στιλ μέσα σε μία εβδομάδα έχοντας πολύ χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές της.

Η ByteDance ετοιμάζει το δικό της ChatGPT!

Η ByteDance δοκιμάζει ένα νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης, που το έχει ονομάσει project Grace. Aυτό αποτελεί κατά βάση την ένδειξη ότι η εταιρία φιλοδοξεί να εισαχθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πρόσφατα ότι η ByteDance σχεδιάζει δικό της μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή επιβεβαίωση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η TikTok πειραματίζεται και με ένα chatbot, το Tako, που συμπεριλαμβάνεται στην κύρια πλατφόρμα της εφαρμογής και στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις.