7 υγιεινά οικογενειακά σνακ για την παραλία

Two sisters on the beach have a picnic with fruit, buns and eat juicy yellow watermelon. Summer vacation on the sea coast with your family.

Ένα από τα θέματα συζήτησης με τους διαιτώμενους πριν πάνε διακοπές είναι πώς να
διατηρήσουν το βάρος τους στις διακοπές. Ένα από τα πράγματα που τονίζω πάντα είναι
ότι αν φροντίσουμε τα σνακ μέσα στη μέρα και κυρίως τις ώρες που είμαστε στην παραλία
δεν θα καταλήξουμε να τρώμε λαίμαργα σε μια ταβέρνα.

Πάμε να δούμε ιδέες για μικρούς και μεγάλους

Κράκερ ολικής αλέσεως με τυρί
– Φρέσκα λαχανικά και φρούτα σε sticks
– Μίγμα ξηρών καρπών (ανάλατων κατά προτίμηση) και αποξηραμένων φρούτων
– Ρυζογκοφρέτες, καλαμπογκοφρέτες ή μπισκότα βρώμης
Υγιεινά σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως

Αν θέλετε να δώσετε στα παιδιά ένα σχεδόν πλήρες γεύμα, μπορείτε να επιλέξετε να πάρετε μαζί σας ένα σάντουιτς. Αντί για ψωμί του τοστ, προτιμήστε ένα ψωμί ολικής αλέσεως, που έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Στο σάντουιτς που θα φτιάξετε, είναι καλό να μην προσθέσετε αλλαντικά. Μπορείτε να βάλετε τυρί κρέμα ή cottage με χαμηλά λιπαρά, κρέμα αβοκάντο (αν τα παιδιά σας βέβαια τρώνε αβοκάντο), λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι), αυγό ή ακόμα και κοτόπουλο αν έχετε μαγειρεμένο στο σπίτι. Για πιο… παιχνιδιάρικη διάθεση, αντικαταστήστε το ψωμί ολικής αλέσεως με τορτίγιες ολικής αλέσεως. Τα παιδιά τις λατρεύουν!

Κομματάκια μήλου με φιστικοβούτυρο
Το φιστικοβούτυρο είναι πολύ θρεπτικό παρασκεύασμα, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες. Συνοδεύει τέλεια τα φρούτα, όπως το μήλο και το αχλάδι αλλά μπορείτε να το «παντρέψετε» και με βερίκοκα, ροδάκινα, βανίλιες ή ακόμα και σταφύλια. Αν δεν προτιμάτε το φιστικοβούτυρο, μπορείτε άνετα να το αντικαταστήσετε με ταχίνι ή ταχίνι με κακάο.

«Μπαλίτσες» ενέργειας
Τι πιο δελεαστικό για ένα παιδί από ένα γλυκάκι; Κι αν το γλυκάκι αυτό είναι και υγιεινό, τότε και οι γονείς θα είναι ήσυχοι! Μπορείτε, επομένως να ετοιμάσετε υγιεινές «μπαλίτσες» ενέργειας με υλικά που έχετε στο σπίτι. Εγώ σας προτείνω μια συνταγή με βρώμη, βούτυρο κάσιους και μαύρη σοκολάτα.

Καλές βουτιές!!