Φέρε την παραλία… στο σπίτι σου!

Σας αρέσουν τα beach houses που βλέπετε στις ταινίες και πιστεύετε ότι αν μένατε σε ένα τέτοιο σπίτι θα ανέβαινε η διάθεσή σας; Σκεφτείτε το αλλιώς… Γιατί να μη φέρετε (κάτι από) την παραλία στο σπίτι σας αυτό το καλοκαίρι;

Υπάρχουν υφές, εικόνες, χρώματα που λειτουργούν ως σύμβολα του καλοκαιριού. Σε αυτά θα ποντάρουμε και θα φέρουμε το καλοκαίρι και την αύρα της παραλίας στο σπίτι μας.

Ξεκινάμε!

Ψάθα, bamboo και ξύλο

Η ψάθα παραπέμπει κατευθείαν σε παραλία, σε ωραία beach bars και φυσικά έχει ρόλο στο project μας… πρωταγωνιστικό! Για παράδειγμα η είσοδος του σπιτιού μπορεί να μας υποδέχεται με ψάθινα καπέλα στον τοίχο ή να διακοσμούν το έπιπλο εισόδου μας ή ακόμα να είναι στην εξώπορτα… παίρνοντας τη θέση του ανοιξιάτικου στεφανιού. Οι ψάθινες τσάντες έχουν πρακτική αλλά και διακοσμητική αξία. Μία ψάθα στο μπαλκόνι περιτριγυρισμένη από γυάλες με υδρόβια φυτά δίνει δροσιά στο βλέμμα! Ένα ωραίο φωτιστικό από θαλασσόξυλα που στη βάση του θα τοποθετήσουμε πέτρες από την αγαπημένη μας παραλία δίνει το στίγμα! To bamboo θυμίζει καλοκαίρι… Βάλτε έστω μία ωραία bamboo πολυθρόνα στο σαλόνι σας και το σκηνικό θα αλλάξει.

Ριχτάρια και χρώματα

Σίγουρα δεν μπορείτε έτσι ξαφνικά να αλλάξετε όλα σας τα έπιπλα… Μπορείτε όμως να τα μεταμορφώσετε. Ανοιχτόχρωμα ριχτάρια σε αποχρώσεις της άμμου και μαξιλάρες δαπέδου είναι στοιχεία ενός beach house. Είστε λάτρης των έντονων και φωτεινών χρωμάτων; Πορτοκαλί, κίτρινο, μπλε, φούξια μαξιλαράκια, σεντόνια και σουπλά θα φέρουν την καλοκαιρινή χαρά! Πώς θα σας φαινόταν να βάφατε έναν τοίχο του σπιτιού σας στις αποχρώσεις της θάλασσας; Μπλε, γαλάζιο ή σμαραγδί διακοσμημένο με καδράκια που κλείνουν μέσα τους ωραίες καλοκαιρινές σας αναμνήσεις.

Εξωτερικοί χώροι

Το μπαλκόνι ή η βεράντα σας θα έχει αύρα παραλίας χάρη στην άμμο, τα βοτσαλάκια και τα κοχύλια με τα οποία θα τα διακοσμήσετε! Μια ψάθα, μια ξαπλώστρα, μια αιώρα, μια μαξιλάρα, τα κουβαδάκια των παιδιών… θα κάνουν τον εξωτερικό σας χώρο καλοκαιρινό! Η μικρή πλαστική πισίνα που πλατσουρίζουν τα παιδιά μπορεί να αλλάξει όψη και να διακοσμήσει τέλεια τον εξωτερικό σας χώρο αν αφήσετε ένα μικρό κενό για να μπαίνουν τα παιδιά και γύρω γύρω τοποθετήσετε εξωτικά φυτά. Υπάρχουν επίσης μικρά ηλιακά συντριβάνια που μπορείτε να τοποθετήσετε σε δοχεία με νερό. Επίσης, μπορείτε να αξιοποιήσετε την ταράτσα σας και να την κάνετε καλοκαιρινή με ξαπλώστρες, ομπρέλες, φυτά και ατομικές πισινούλες όπου θα απολαμβάνετε τα κοκτέιλ σας με ωραία θέα.