Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Notte della Taranta

Ένα μοναδικό πρόγραμμα παραδοσιακής γκρεκάνικης μουσικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές στο λιμάνι του Σταυρού την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 22.00 το βράδυ.
Το συγκρότημα Kamafei από την Κάτω Ιταλία, θα ξεσηκώσει τον κόσμο με τα τραγούδια και τους χορούς από τις ελληνόφωνες περιοχές του Σαλέντο.
Το επταμελές συγκρότημα και ο τραγουδιστής, συνοδεύουν χορευτές οι οποίοι θα αποδώσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της Πίτσικα (Pizzica) στη «Νύχτα της Αράχνης» (Notte della Taranta), παραδοσιακού χορού της Απουλίας που θυμίζει ταραντέλα με πολύ παλιές ρίζες, καθώς αιώνες πριν θεωρούσαν ότι με αυτές τις γρήγορες χορευτικές κινήσεις μπορούσαν να εξουδετερώσουν τις παρενέργειες από το τσίμπημα (pizzica) μιας αράχνης ταραντούλας (taranta).
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στους φετινούς εορτασμούς της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του Σταυρού και αποτελεί το αποκορύφωμα της φιλοξενίας από τον Δήμο Βόλβης πολυμελούς αποστολής των ελληνόφωνων περιοχών της Ένωσης Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα (Unione dei Comuni della Grecìa Salentina), εγκαινιάζοντας την πολύπλευρη συνεργασία τους.