Mental Hoops: Καλάθι στην ψυχική υγεία

Ένας μεγάλος αγώνας μπάσκετ, όπου όλοι βγαίνουν νικητές, διοργανώθηκε για να γιορτάσει την ψυχική υγεία και τον αθλητισμό. Το φετινό “Mental Hoops” υπό τη διοργάνωση της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), το 6ο κατά σειρά τουρνουά basket, υποδέχθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» από τις 15.00 έως το βράδυ φίλους του αθλητισμού, σε μία εκδήλωση γεμάτη μπάσκετ, θετική διάθεση και πολλά χαμόγελα.

Πρωταγωνιστές στη μεγάλη αυτή γιορτή ήταν 200 συνάνθρωποί μας από 20 δομές ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα. Συνάνθρωποί μας που έχουν έρθει αντιμέτωποι με ζητήματα ψυχικής υγείας  και δίνουν καθημερινά την προσωπική τους μάχη για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της ζωής, να τιθασεύσουν τις ψυχικές τους ασθένειες και συγχρόνως να διαχειριστούν το κοινωνικό στίγμα. Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, το μπάσκετ αποτελεί σημαντική διέξοδο για να αποτελέσουν ενεργά και λειτουργικά μέλη της κοινωνίας.

Αυτή είναι και η πραγματική αφορμή του «Mental Hoops». Μέσα από αγώνες μπάσκετ 3×3 να δοθεί στους συνανθρώπους μας η ευκαιρία να νιώσουν μέρη του συνόλου και σε όλους εμάς να χειροκροτήσουμε και να επιβραβεύσουμε  αυτήν τη σπουδαία τους προσπάθεια. Ο παλμός δόθηκε από νωρίς, ενώ την σκυτάλη της παρουσίασης της ημέρας ανέλαβαν η Ελένη Βουλγαράκη και ο Σάββας Πούμπουρας ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερο το κοινό. Τέλος το παρών έδωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στηρίζει το τουρνουά από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσης.