«Ο Κόσμος του Ούζου», το μουσείο στο Πλωμάρι που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες

Ο “Κόσμος του Ούζου” για άλλη μια χρονιά, έλαβε τη διάκριση Best Traveller’s Choice 2023 σύμφωνα με τις θετικές κριτικές και τη βαθμολογία των επισκεπτών στην πλατφόρμα του Trip advisor.
Η ξενάγηση στο Μουσείο Ούζου που βρίσκεται στις παρυφές του Πλωμαρίου, στις εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας Ισίδωρου Αρβανίτου, έχει καθιερωθεί ως η τρίτη πιο συχνή αγαπημένη δραστηριότητα των επισκεπτών του νησιού μετά το κάστρο Μολύβου και τη Μονή Ταξιαρχών ενώ είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσείο του νησιού. «Ο Κόσμος του Ούζου», που έχει ήδη ανοίξει και φέτος τις πύλες του, είναι ένας ξεχωριστός χώρος γεμάτος μυστικά και αρώματα που προσφέρει ένα ταξίδι στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί, χειροποίητοι, χάλκινοι άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά και μηχανήματα επικόλλησης.
Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του Ούζου Πλωμαρίου. Έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου ο οποίος καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο χωριό Λισβόρι της Λέσβου, τον τόπο που φύεται ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο, στη συνέχεια γεύονται το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη Ούζο Πλωμαρίου και μαθαίνουν τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος του. Η ιστορία του Ούζου βήμα-βήμα όπως την εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης πριν από 129 χρόνια για να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία!