Tips για να δροσιστείτε στον καύσωνα

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Δείτε κάποια tips που θα σας δροσίσουν!

– Μην ανοίγετε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ημέρας! Φροντίστε να αερίζετε το σπίτι σας τις βραδινές ώρες.

– Να αποφεύγετε τα ροφήματα που έχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, γιατί οδηγούν σε αφυδάτωση.

– Να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι τα αγγούρια και το καρπούζι.

– Να μην καταναλώνετε πολλά λιπαρά ούτε αλκοόλ και να περιορίσετε το αλάτι.

– Να ρίχνετε κρύο νερό στους καρπούς σας και βάζετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με νερό. Έτσι θα καταφέρετε να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματος και θα αισθανθείτε ανακούφιση.

– Να φοράτε ρούχα από φυσικά υλικά και κατά προτίμηση φαρδιά και ανοιχτόχρωμα, και να κάνετε αρκετά ντους μέσα στη μέρα.

– Μια καλή ιδέα είναι να φορέσετε ένα νωπό μπλουζάκι που θα σας δροσίζει.

– Το σπρέι νερού για πρόσωπο και σώμα είναι βοηθητικό – ειδικά αν πρέπει να βγείτε έξω. Επιπρόσθετα, να προτιμάτε τα σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου και ανοιχτόχρωμο καπέλο που να σας εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού.

extra tips

Η σωστή θέση του ανεμιστήρα

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα έτσι ώστε να κοιτάει προς το παράθυρο και πίσω του καλό είναι να υπάρχει είτε ανοιχτή πόρτα είτε άλλο παράθυρο για να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό το κόλπο θα πετύχετε να φέρετε τον δροσερό αέρα μέσα στον χώρο σας και να διώξετε τον θερμό! Αφήστε τον ανεμιστήρα σε αυτή τη θέση για 10 λεπτά και θα παρατηρήσετε διαφορά!

Τα παγάκια στο μπολ!

Γεμίστε με παγάκια ένα μεταλλικό μπολ και τοποθετήστε το μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε να τα φυσάει και να σας δροσίσει!