La Fondation La Rοche–Posay & «Φλόγα»: Σύμμαχοι στον αγώνα για την υποστήριξη παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και των οικογενειών τους

Μαριάννα Χαντάντ: Director La Roche Posay

Το La Fondation La Roche-Posay, με αφορμή τον Σεπτέμβριο, που είναι μήνας αφιερωμένος στη μάχη εναντίον του παιδικού και εφηβικού καρκίνου, ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
Για πρώτη φορά, το La Fondation La Roche-Posay προχωρά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», χρηματοδοτώντας την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών που έρχονται αντιμέτωπα με νεοπλασματική ασθένεια, αλλά και των γονιών τους. Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 70 οικογένειες σε διάστημα ενός έτους, με έμφαση στην προετοιμασία τόσο των οικογενειών αλλά και των ίδιων των παιδιών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που ακολουθούν τη διάγνωση αλλά και όλα τα στάδια της θεραπείας και της επανένταξης.
«Με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να βρίσκεται υπό πίεση σε όλον τον κόσμο, είναι επιτακτική ανάγκη να προαγάγουμε την υποστηρικτική φροντίδα, η οποία συμβάλλει ολιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια των θεραπειών, για καλύτερη συμμόρφωση με τη θεραπεία και μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης. Η φροντίδα των ίδιων των ασθενών είναι εξίσου σημαντική με την καταπολέμηση της ασθένειας. Και όταν μιλάμε για παιδιά, και τους γονείς τους, που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο, όλα αυτά είναι ακόμα πιο σημαντικά», δήλωσε ο Benjamin BRUNSCHWIG, Διευθυντής Βιωσιμότητας στη La Roche-Posay International και Διευθυντής του La Fondation La Roche-Posay.